Vremea rea de la natură, vremuri grele pentru șoferi

a

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe județe, inclusiv pentru Caraș-Severin. Până miercuri la ora 18 sunt așteptate fenomene meteo precum răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte.

În acest context, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, face câteva precizări participanților la trafic, prin purtătorul de cuvânt Alina Boeriu: „Conducătorii auto trebuie să se intereseze, înainte de a pleca la drum, cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător. De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze distanță de siguranță în mers, pentru a putea opri în siguranță și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic“.

„În situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață, în cazul apariției acestui fenomen. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers“.

Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele care circulă în față, precum și evitarea acționarii bruște a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate. Conducătorii auto sunt obligați să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei“ a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin Alina Boeru.
Dacă este obligatoriu să porniți la drum, vă reamintim și recomandarea Reper24: „Atenție la…neatenție și Drum Bun“!

Sursă foto: stiridinbucovina.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei