Weekend canicular în Caraș-Severin! Temperaturile vor ajunge la 38 de grade celsius!

 modelmic

Cărășenii vor avea parte de un sfârșit de săptămâna canicular. Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă, valabilă de mâine până duminică, în Banat, Crișana, jumătatea de vest a Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, unde temperaturile vor ajunge la 37-38 de grade celsius. Valul de căldură va fi însoțit și de disconfort termic accentuat.

Județele care se vor afla sub cod galben sunt: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Bihor, Alba.

În intervalul menţionat, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade.

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37…38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, informează ANM.

De asemenea, în regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

image-2017-07-20-21915001-41-atentionare-cod-galben-canicula

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei