Zâmbete de copil pentru vârstnicii din Reşița

Zâmbete de copil pentru vârstnicii din Reşița

Joi, 9 martie, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit” Floarea-Soarelui” Reşiţa, împreună cu şcolarii din clasa I C de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” Reşiţa au împărţit zâmbete beneficiarilor din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa.

În cadrul acestei acţiuni, intitulată „Împarte zâmbete”, preşcolarii, coordonaţi de educatoarelele din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Floarea-Soarelui” Reşiţa şi şcolarii din clasa I C, coordonați de doamnele învăţătoare Roşu Adela şi Zablatoschi Ileana, au confecţionat mărţişoare şi felicitări care au fost valorificate în cadrul unei expoziţii cu vânzare.

Fondurile obţinute au fost folosite în vederea achiziţionării de dulciuri, care au fost dăruite persoanelor din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa. Beneficiarii s-au bucurat de prezenţa coopiilor care au prezentat şi un mini – program artistic cu ocazia zilei de 8 Martie.

gradinita

Acţiunea „Împarte zâmbete” face parte din proiectul social-caritabil „Dăruieşte şi vei primi un zâmbet”, iniţiat şi desfăşurat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Floarea-Soarelui” Reşiţa şi alte instituții partenere.

Prin acţiunile propuse în cadrul acestui proiect, cadrele didactice încearcă să formeze şi să dezvolte conştiinţa copiilor, învăţându-i că înţelegerea semenilor sau colegilor cu o situaţie materială precară, cooperarea cu persoanele cu dizabilităţi şi cu nevoi speciale, precum acceptarea şi înţelegerea persoanelor bătrâne, singuratice şi bolnave, trebuie făcută din respect pentru aceştia, dintr-un sentiment de sensibilitate, dintr-un spirit de întrajutorare, de altruism, deoarece numai aşa vor învăţa să respecte şi să preţuiască pe cei din jurul lor, vor devini generoşi şi sociabili, îşi vor modela de timpuriu sufletul.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei