Elevii colegiului Mircea Eliade din Reșița și cei din Moldova Nouă împart „ zâmbete la plic “!

modelmic

A treia ediție a proiectului „ Zâmbete la plic ” a ajuns în Caraș-Severin, iar cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, 20 martie 2016, Asociaţia DeVision împarte 1000 de zâmbete alături de două unități de învățământ,este vorba de Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița și Liceul Tehnologic Clisura Dunării din orașul Moldova Nouă.

Scopul declarat al proiectului este acela de a aduce un zâmbet pe feţele românilor. Dacă în anii precedenți, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 17 școli din Bucuresti,Sibiu, Buzau, Craiova, Mizil, Reșița, Târgoviște, Pucioasa, Pascani, Iasi,Bacau, Videle, Moldova Veche, Pascani, Roșiorii de Vede, Lerești (Argeș). Astfel, peste 200 de elevi și 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le vor împărți în orașele lor, în data de 20 martie 2016, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zâmbet pe chip tuturor celor care vor primi aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.

modelmic

În Caraș-Severin, partenerii proiectului sunt Colegiul Național Mircea Eliade Reșita, coordonator prof. Ghiorghița Fercea și Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă, coordonator Corina Conțescu, unde elevii și profesorii au redactat mesaje pozitive pe care le vor împărți în zona centrală a orașului în perioada 18-20 martie 2016 cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Elevii și profesorii s-au alăturat proiectului pentru că ei cred că nu zâmbim suficient și vor să le arate oamenilor cât de important este să zâmbești chiar și atunci când ai probleme.

Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune Asociaţia DeVision şi școlile implicate vor să îi învețe pe copii și tineri că zâmbetul este absolut necesar pentru reușita în viață și depășirea dificultăților. De asemenea, zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare, după cum declară Claudia Oprescu, Președinte al ONG-ului DeVision.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665511483280″]

Asociaţia DeVision este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară acţiuni şi proiecte de educaţie nonformală, comunicare culturală şi multiculturală, campanii de informare şi educare, în România şi în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Detalii despre proiectele Devision găsiți accesând website-ul www.devision.org.ro sau pagina de Facebook, facebook.com/AsociatiaDevision

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei