fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Zeci de controale DSVSA soldate cu amenzi

Până la această dată, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au efectuat 62 de controale în unități înregistrate sanitar veterinar din juideț. Despre acestea, directorul DSVSA dr. Pavel Borchescu a declarat:

„Este vorba despre magaziune alimentare, mixte, măcelării, carmangerii, supermarketuri, unități de catering, restaurante, pensiuni, depozite alimentare, precum și 4 unități înregistrate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare cu produse de origine animală. Este vorba despre două abatoare de carne albă și două unități de procesare carne“.

Despre rezultatele acestor controale, dr Pavel Borchescu a mai precizat: „A fost aplicat un avertisment și 3 amenzi în valoare de 21 de mii de lei, pentru neîntreținerea spațiilor de lucru în condiții corespunzătoare de igienă, depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare“.

spot_img

Inspectorii DSVSA în colaborare cu Poliția Rutieră, au efectuat și controale în trafic, în zonele Bozovici, Caransebeș – Jupa și  Oțelu Roșu. Au fost verificate 19 mașini și s-a aplicat o amendă în valoare de 12 mii de lei, pentru un transport de pâine cu un mijloc auto neautorizat sanitar veterinar.

„Aceste controale vor continua și în această săptămână, premergătoare Sărbătorilor Pascale“, a mai spus dr Pavel Borchescu – directorul DSVSA Caraș-Severin.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei