Zeci de transfugi, depistați în ultimele zile de polițiștii de frontieră

a

Polițiștii  din cadrul Punctelor de  Frontieră Nădlac I și II au depistat 28 de cetățeni din Afganistan, Pakistan și Somalia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în automarfare, respectiv pe jos. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, ambalaje pentru sucuri, pe ruta România-Olanda. În urma efectuării controlului amănunțit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci adulți și un minor, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, toți cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil.

În cursul nopții, la același punct de trecere a frontierei, polițiștii au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean bulgar, respectiv un ucrainean, care transportau grupaje metalice, boilere și pahare din sticlă pentru societăți din Germania și Franța. În urma verificărilor au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, paisprezece cetățeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan și Somalia, cu vârste cuprinse între 15 și 23 ani.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt șase cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani și doi cetățeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani.

aa

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei