Ziua Națională a Culturii, marcată printr-o călătorie imaginară de la Ipotești la Reșița

ipo

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin în colaborare cu Memorial Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu“ (Botoșani) și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani organizează joi, 14 ianuarie, ora 15:00, ora României, manifestarea „15 ianuarie – ZIUA CULTURII NAȚIONALE – «La Steaua Care-a Răsărit» – O  călătorie imaginară de la Ipotești la Reșița“.

Evenimentul se va desfășura on line, pe meet și va fi susținut de muzeograf Oana BUZATU, Botoșani – „Din satul copilăriei lui Eminescu“ – Memorial Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu“și Gheorghe JURMA, scriitor, Reșița – volumul „Monumentele Mihai Eminescu“.

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, și efortul academic. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889).

În afișul de mai jos se regăsește lista invitaților care vor participa la această manifestare culturală.

AFIS 2021 ACTIUNE EMINESCU

 Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei