Ziua Naţională, sărbătorită şi de bătrânii instituţionalizaţi

Ziua Naţională

Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte din Reşiţa nu a lăsat nemarcată Ziua Naţională a României, spre bucuria vârstnicilor găzduiţi aici.

Bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Reşiţa au sărbătorit aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României. Cu tricolorul în piept, seniorii au cântat împreună Hora Unirii şi au depănat amintiri din vremuri care au făcut istorie. Invitată să le vorbească celor prezenţi despre importanţa acestei zile, profesoara de istorie Florica Molnar a remacat: „1 Decembrie este un miracol istoric, dar si o constructie comuna a stramosilor. Este mult mai usor sa te apropii de istorie prin povestile oamenilor care au trăit aceste experienţe”.

Miercuri, 3 decembrie, la căminul de bătrâni va fi marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

„Ne-am bucura să ne fiţi alături la programul pregătit pentru beneficiarii noştri. Vă reamintim că aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi”, a precizat Oana Glăvan Cenan, director adjunct al complexului.

DSCN3583 DSCN3569 DSCN3575

Diana RADU

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei