14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

10.000 de euro pentru dezvoltarea unei școli de schi și snowboard pe Semenic și Muntele Mic!

Raul Cojocaru, unul dintre fondatorii Move Mountains, școală de schi și snowboard, este câștigătorul primei ediții a programului Antreprenoriat în Mișcare. Este vorba de un program inițiat de Decathlon România în parteneriat cu Primăria Reșița, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul local în turism sportiv. Premiul, în valoare de 10.000 de euro, i-a fost înmânat tânărului antreprenor de către primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Țin să multumesc celor de la Decathlon pentru inițiativă, în primul rând pentru că ea se adresează unei ținte de public dinamic, un public tânăr și nu mă refer aici neapărat la vârstă, ci la optimism, acțiune, dinamică, tenacitate, oameni care vor să schimbe lucruri. Eu sper ca această inițiativă să se constituie într-un sâmbure al viitorului relaților între Primăria Reșița, comunitatea din Banatul de munte și Decathlon în următorii ani. Pe viitor,  vreau să vă asigur că voi fi același susținător al acestei categorii de oameni care înțeleg importanța acestui triunghi – sport, mișcare, sănătate”, a precizat primarul Ioan Popa, cu ocazia înmânării premiului.

Raul Cojocaru, câștigătorul marelui premiu a explicat că va folosi cei 10.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerea: „Move Mountains este un concept, mai exact o școală de schi pe perioadă de iarnă. Pe perioadă de vară organizăm drumeții, trasee de via ferrata și cam tot ce are legătură cu muntele. Ultimul proiect pe care l-am dezvoltat este și un magazin online cu produse gândite și produse în România. Pe timp de iarnă activăm în două zone: la Văliug și Semenic, iar anul acesta dorim să dezvoltăm activitatea și pe Muntele Mic”.

spot_img

Pentru Decathlon, programul Antreprenoriat în Mișcare derulat la Reșița a fost o premieră, fiind pentru prima dată când compania a implementat un parteneriat cu o administrație publică. „Am ales Reșița pentru că aici am găsit toată deschiderea din partea autorităților, care au toată voința și competența să reușească să pună în mișcare toate elementele societății. A fost o experiență foarte pozitivă, care ne-a dat curaj. Am descoperit oameni activi, care vor să facă o schimbare pentru comunitate prin idei de business legate de sport”, a precizat Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

În cadrul programul Antreprenoriat în Mișcare, 11 participanți și-au prezentat propunerile de afaceri ce conectează turismul și sportul. „Au participat pensiuni care urmează să fie dezvoltate și îmbogățite cu niște servicii pentru sport și turism, cu idei pentru ture de bicicletă combinate cu gastronomie locală, cu diversitatea etnică a zonei. Am avut o propunere care este foarte necesară, în opinia mea, un bike festival pentru Reșița, care să fie un brand al orașului. A mai fost o idee, care se referă un fel de umbrelă pentru toate aceste servicii, o interfață între toate servicii acestea locale și clienți. Un fel de agenție de turism, o agenție mult mai modernă, care i-ar promova pe toți antreprenorii care au fost înscriși sau care au servicii dezvoltate”, a precizat Ildiko Pataki, consilier pentru politici educaționale în cadrul Primăriei Reșița.

Prima ediție a programului Antreprenoriat în Mișcare a căutat să susțină dezvoltarea spiritului antreprenorial local, a inițiativelor conexe sportului și turismului și mai ales să încurajeze potențiali sau actuali antreprenori din zonă să își extindă sau să dezvolte de la zero o afacere care îmbină creșterea accesului pentru turismul sportiv cu dezvoltarea și valorizarea potențialului atractiv al zonei.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Sună a prima, nu premiu, pentru ca va organiza ore de schi culmea , la Valiug și Semenic unde Taitelu-primarul nu are nici un interes. Haa-hhaa,z-haaa, Dacă era de la Ciuma roșie sau Adrian Năstase era deja luat la întrebări de organele sistemului. La primăvară sa premieze pe cel care face cursuri de înot în baraje, dar cu prioritate cel de la Valiug.

  2. „Țin să multumesc celor de la Decathlon … vreau să vă asigur că voi fi același susținător al acestei categorii de oameni care înțeleg importanța acestui triunghi – sport, mișcare, sănătate”, a precizat primarul Ioan Popa

    Impresionant şi credibil!
    Mai ales când ştii că horor tăiţelu’ a dat afară din oraş unicul producător reşiţean de biciclete 🙂 🙂 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei