5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

140 de ani de activitate neîntreruptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Anina

Istoria pompierilor voluntari din  Anina se întinde pe parcursul a aproape un secol și jumătate, având o tradiție recunoscută în țară și nu numai. Despre istoria înființării acestui serviciu în orașul minier, actualul șef al SVSU Anina, Cristian Liviu Mosoroceanu a declarat pentru Reper 24:

„La 28 iulie 1880 a avut loc cel mai mare incendiu din istoria orașului Steierdorf. Atunci au ars 51 de case, gospodării, anexe, farmacia, casa parohială și nu numai. Nu a fost lipsă de brațe de muncă la acel incendiu, dar nu au fost surse de apă așa că nu s-a putut face mare lucru. În urma acelui incendiu a fost înființată formațiunea de pompieri voluntari.

Pot să vă spun că din 2012 și până acum, adică în doar 9 ani, avem 414 intervenții la incendii. La acestea se adaugă căutări persoane dispărute, salvări de animale, pompări apă la inundații. Noi ne ținem strict de un program de pregătire care conține atât pregătire teoretică cât și practică, exerciții, la care se adaugă în ultima perioadă controale la gospodăriile populației“, a mai precizat Cristian Liviu Mosoroceanu, șeful SVSU Anina.

spot_img

În programul manifestărilor programate de SVSU Anina și administrația locală pentru astăzi sunt cuprinse: primirea invitaților, între care pompieri voluntari din alte țări, un marș pe traseul Primărie – Biserica ortodoxă din localitate, însoțiți de fanfară și detașamentele de pompieri voluntari, fiecare cu steagul său, o slujbă de sfințire a steagului, urmată de o masă festivă unde se vor înmâna diplome de merit, iar seara Balul Pompierilor la Clubul din Steierdorf.

Sursă foto: grade-militare.ro

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei