5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

82 de migranți ilegali, depistați pe raza municipiului Timişoara

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au depistat, de la începutul săptămânii, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, 82 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În perioada 09.08.2021 – 13.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 82 de cetăţeni străini.  În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Iran şi India cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.   

spot_img

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. 

„Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile“ a declarat subcomisar  Nicola Petru Ionuț – purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Am o întrebare:despre avionul intrat ilegal în țară din Ucraina dacă am înțeles eu bine, de ce toată presa și ex-autoritățile țin la modul mucles cazul?Ce se ascunde de fapt?Chiar nu ne mai interesează de migranții lui pește prăjit știri jalnice. E vorba doar că România este un paznic angajat să păzească frontiera U.E. și N.A.T.O. ,ăsta este chiar un subiect serios pentru presă. Verificați vă rog acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei