1.5 C
Reșița
luni, 20 ianuarie 25

2.000 de voluntari, așteptați în Caraș-Severin la Ziua de Curățenie Națională

Asociația Let’s Do It, România! sună, din nou, adunarea. Sâmbătă, 21 septembrie, va avea loc Ziua de Curățenie Națională, un eveniment care adună anual mii de participanți. Acțiunea face parte dintr-o inițiativă globală, care implică 198 de țări și milioane de voluntari mobilizați într-o singură zi.

În județul Caraș-Severin, activitățile vor include colectarea deșeurilor din zonele urbane și rurale, precum și educație ecologică pentru comunitate, transmite Daniel Toma, coordonatorul județean al evenimentului, care se așteaptă la o participare de peste 2.000 de voluntari.

Suntem mândri să vedem o mobilizare atât de mare în județul nostru la cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie. Participarea a peste 2.000 de voluntari demonstrează angajamentul comunității noastre față de protejarea mediului. Împreună, putem face o diferență semnificativă.

Anul acesta în activitățile de ecologizare sunt implicate aproximativ 60 de echipe care vor acționa în 25 de localități de pe raza județului. La fel ca și în anii precedenți voluntarii au avut la dispoziție o platformă electronică pe care s-au putut înscrie. În același timp se pot vizualiza punctele de plecare și datele de contact ale echipelor care acționează în diferite localități”, explică Daniel Toma.

Printre zonele unde se va interveni la finalul acestei săptămâni se numără barajul Secu: „Hai cu noi în 21 septembrie să curățăm plajele de la Șură pornind de la Râul Alb până la dig. Redăm frumusețea zonei printr-o acțiune de implicare civică împreună cu voluntarii înscriși. Punem la dispoziție mănuși și saci pentru participanți”, transmit organizatorii.

Informații suplimentare și formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul oficial al Asociației Let’s Do It, România!

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. În vara 2022 am adunat eu dintr-un singur loc la barajul Secu 4 saci mari de 250 litri plini. Preponderent erau recipiente de băuturi, dar și cutii de conserve, cutii pentru momeala de pescuit, silk, pungi, găletuțe de smântână in care și-au adus râme și viermi pentru pescuit etc. Am curățat locul 100%, nu a rămas nici urmă de deșeu, și după 2 săptămâni în același loc era mizeria parca mai multă decât înainte de curățenie. Oameni buni, nu merită să vă pierdeți timpul adunând gunoaiele acestei specii jegoase de om numită „pescar”. Se pare câ așa le place lor să stea în propriul gunoi, și fiind o specie invazivă gunoiul e peste tot. Ba mai mult, pe partea dinspre Târnova a lacului au apărut niste colibe improvizate din table ruginite și folii de plastic de zici că urmează să se mute mahalalele din India la Secu. Tigănia asta e in sângele acestei specii jegoase și atâta timp cât nu exista o reglementare- care sa fie locuri de pescuit, care nu, și să existe un control strict cine a pescuit in ziua cutare in locul cutare sa se poată afla ce gunoi a lăsat, nu se va schimba nimic. Deci nu vă pierdeți timpul cu adunatul după ei, asta ar trebui sa fie o acțiune obligatorie a asociației pescarilor și să nu le dea permis de pescuit celor care nu participă.

    • Bravos, aprob pozitiv. Așa este eu unul nu mai am poftă să mai merg la băltoaca cu slobozi per sua name Secu, să se ducă porcii și scrofelinele care își aruncă ceea ce îi caracterizează ,jegul și mizeria unde locuiesc probabil. Autoritățile nu există ca de obicei doar dacă arunci cu napalm sau kerosen peste inamicii mamei natură scapi de infecția non umană dar de tip neanderthalian, bărboșii ,botoxatele și țâțoasele cocâlari și cocălărese care consideră o jignire să îți arunci jegul unde trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei