fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

20 de milioane de lei pentru străzile și alimentarea cu apă din Bozovici! „O împărțeală echitabilă”

Peste 20 de milioane de lei vor ajunge în comuna Bozovici din Caraș-Severin, prin Programul național de investiții Anghel Saligny pentru modernizarea unor străzi și drumuri comunale și pentru o serie de lucrări la rețeau de apă din localitate. Odată cu implementarea acestor proiecte, comuna Bozovici va avea cam toate străzile asfaltate. În plus, se va rezolva și problema alimentării cu apă în comuna din Valea Almăjului, prin găsirea unei surse alternative de apă.

S-a făcut o împărțeală echitabilă din punctul meu de vedere. S-au prioritizat apa, canalul, probabil având în vedere și faptul că sunt probleme la nivel de UE, riscăm să intrăm în infringement dacă nu există apă și canalizare pe o anumită suprafață din zona rurală.

Unul din proiectele noastre vizează suplimentarea sursei de apă. Avem o problemă la acest capitol, din cauza condițiilor climatice de la an la an este tot mai puțină apă și trebuie să găsim o variantă de suplimentare a sursei de apă cu niște foraje. Bineînțeles vom pune și apometre electronice la toată lumea, să nu mai zică omul că ba nu a fost bun apometrul, ba că nu i s-a citit, ba l-am încasat prea mult sau prea puțin, să eliminăm și aspectul acesta, și un bazin de stocare cu stație de tratare modernă. Avem și studiul de fezabilitate, probabil zilele următoare o să începem împreună cu proiectantul să adunăm documentele pentru avize. Nu știm încă cum se va proceda, dacă se va trimite către București studiul de fezabilitate sau direct proiectul tehnic.

Al doilea proiect este pe drumuri, mai am câteva străduțe de asfaltat la Prilipeț și Bozovici, mai este drumul către mănăstire de 400-500 de metri. Putem spune că la finalizarea proiectului, am avea cam toate străzile din Bozovici asfaltate.

Avem sumele alocate, suntem prinși, de aici probabil o să trebuiască un contract cu Ministerul Dezvoltării , să vedem etapele, cu ce începem, avize, sf, proiect tehnic”, a precizat pentru Reper 24, primarul Adrian Stoicu.

Pe de altă parte, edilul s-a declarat mulțumit și de lucrările derulate în ultima perioadă în zonă de cei de la Drumuri Naționale. „Vrem să îi mulțumim dlui ministru al Transporturilor pentru că a fost asfaltat intravilanul comunei. S-a lucrat și pe zona Bozovici-intersecție cu Anina, unde a fost făcut un tratament cu criblură pentru lungirea termenului de viață al asfaltului existent”, a adăugat Adrian Stoicu.

Citește si:  OFICIAL! 127 de proiecte din Caraș-Severin, finanțate prin programul Anghel Saligny! Vezi lista completă

Citește si:  „Nu mă așteptam la asta”! Investiție de zeci de milioane de euro, în pericol?

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei