fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

22 incendii vegetaţie uscată în ultimele patru zile

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, precum şi personal al serviciilor voluntare pentru
situaţii de urgenţă, au acţionat în ultimele 4 zile, pentru stingerea a 22 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi păşune. Ca urmare a acestor incendii, a fost afectată o suprafaţă totală de teren de peste 110 ha.

Cele mai multe incendii s-au produs pe raza administrativ-teritorială a localităţilor: Bănia – 20 ha, Berzasca – 20 ha, Sicheviţa – 18 ha, Reşiţa – 10 ha şi Slatina-Timiş – aproximativ 10 ha. Accesul pe anumite porţiuni de teren s-a realizat cu eforturi susţinute din partea pompierilor, zonele fiind greu accesibile.

spot_img

Pentru stingerea focarelor au intervenit 92 de pompieri cu peste 20 de autospeciale. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Pentru evitarea producerii unor incidente similare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectuează cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, acesta fiind emis prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei