5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

9 zile de spectacole pentru copii, la cel mai amplu festival organizat de teatrul din Reșița

A V-a ediție a Festivalului de teatru pentru copii „Lumea Poveștilor” se va desfășura timp de 9 zile la Reșița, spectacolele fiind puse în scenă atât în municipiul gazdă, cât și în alte 5 orașe ale județului. Festivalul se va desfășura pe durata 21 – 29 mai, ultimele 4 zile din festival fiind în paralel și la Caransebeș, dar și cu câte o zi de spectacol la Oțelu Roșu, Oravița, Bocșa, Anina (în premieră în festival).

Încercăm să fie o ediție mai specială, dat fiind faptul că e a 5-a și o putem considera jubiliară”, a declarat managerul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ionescu, în ultima conferință de presă.

Ediția de anul acesta a festivalului pare a fi cea mai amplă de până acum și cu cele mai calitative spectacole, după cum susține managerul Ionescu: „Dacă mă gândesc la cum arăta prima ediție făcută pe fugă și la cum arată asta pregătită din timp, e o mare creștere care o să ne bucure pe toți, deocamdată mă bucură doar pe mine pentru că doar eu cunosc detaliile.

spot_img

E prima dată când selecția s-a produs la nivel național, în sensul că teatrul a trimis cereri de înscriere la toate teatrele și ca o mărturie a faptului că teatrul din Reșița chiar a devenit cunoscut și are o oarecare importanță la nivel național, am avut peste 20 de teatre înscrise în festival, deci a fost o selecție destul de serioasă pentru că, din păcate, a trebuit să refuzăm jumătate.

Vă pot spune că avem pentru prima dată în festival Teatrul Arlechino din Brașov, care este un teatru de copii foarte important, avem Teatrul Vasilache din Botoșani, cu un spectacol grandios.

Avem trupa Teatrului Merlin din Timișoara, din Râmnicul Vâlcea avem 2 teatre, de asemenea, din Petroșani, cu 2 spectacole, teatrul din Oradea cu un spectacol foarte bun, teatrul din Baia Mare, Arad. În fiecare zi avem cam 2 reprezentații în Reșița, iar câte unul pe zi în Caransebeș”. 

Partener în festival este Primăria Reșița, trei spectacole desfășurându-se în paralel cu cele de pe scena teatrului și la Cinema Dacia și, de asemenea, spectacole mai mici, stradale, pe domeniul public, în Parcul Tricolorului, Parcul Copilului și în Mociur.

Prețul unui bilet la festival este de 15 lei pentru un spectacol, fiind același și pentru părinte+copil (atunci când părintele însoțește copilul). Spectacolele în aer liber sunt gratuite.

foto: arhivă teatru

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei