2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

A 3-a e cu noroc! Liberalii orăvițeni au votat în sfârșit!

Ajuns o ruină a ceea ce a fost cândva, sanatoriului Marila i se dă acum o șansă. Primul pas pentru reabilitarea acestuia este predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții.

Degradarea construcției avansează pe zi ce trece, motiv pentru care, având sprijinul conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin, am considerat că nu mai avem timp de pierdut și am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local în care urma să concretizăm acest demers“, a afirmat primarul orașului, Dumitru Ursu.

Suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care renovarea totală a sanatoriului, de nesperat în ultimele decenii, le-ar aduce nu doar bolnavilor cronici, cât și întregii comunități din zonă și județului nostru“, a mai adăugat edilul.

spot_img

Proiectele pe care le-am derulat până acum prin CNI, deși s-a întâmplat să aibă unele întârzieri, au fost finalizate și am reușit astfel să facem lucruri frumoase pentru orăvițeni. Avem deja experiența Căminului Cultural de la Brădișoru de Jos, proiect al cărui start l-am ratat din cauză că nu a fost votat de consilieri, dar pe care am reușit în cele din urmă să-l ducem la bun sfârșit. Ni se oferă acum o șansă, singura de altfel, care poate fi una istorică și nu ne permitem să o desființăm cu contraargumente înainte de a profita de ea“, a concluzionat Dumitru Ursu.

Edilul a programat pentru astăzi o ședință extraordinară cu convocare de îndată, având pe ordinea de zi două puncte: predarea către CNI a proiectelor privind construirea unei baze sportive și reabilitarea Secției exterioare Marila a Spitalului Orășenesc Oravița. Ședința, a treia după ce la primele două consilierii liberali nu s-au prezentat, s-a desfășurat în sistem online.

Fiecare consilier local are un telefon mobil prin care s-a putut conecta să participe, chiar dacă nu s-au aflat în localitate. „Cum votul la cele două proiecte importante pentru comunitate s-a desfășurat până la ora 12, consilierii, indiferent de culoarea politică au votat în unanimitate cele două proiecte, exact cum mi-am dorit pentru că sunt proiecte benefice pentru comunitatea noastră“ a mai spus primarul Ursu.

Rămâne de văzut când va considera Compania Națională de Investiții oportun să dea drumul celor două lucrări importante pentru comunitate, asta după ce președintele Consiliului Județean Romeo Dunca a dat asigurări că cele două investiții vor fi prioritare pentru CNI.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei