15.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

„A doua șansă“, un proiect menit să școlarizeze locuitorii din comuna Dognecea

Înscrierile pentru programul „A DOUA ȘANSĂ“ au început în comuna Dognecea. „Este o nouă șansă pentru persoanele care din diferite motive au fost obligate la un moment dat să abandoneze școala“, a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof, cel care a făcut toate diligențele necesare pentru demararea acestui program în comuna sa.

Toate persoanele care doresc să se înscrie la cursuri trebuie sa aibă vârsta cuprinsă între 18 – 65 ani.

Nivelul de școlarizare pe acest proiect merge de la clasa I, la clasa a X-a inclusiv. Dacă o persoana a abandonat școala în clasa a IV-a, exact în clasa a IV-a se va înscrie, dacă a renunțat în clasa a VIII a se va înscrie în clasa a VIII a etc.

spot_img

La terminarea studiilor cursanții vor primi o diploma atestată de către Ministerul Educației și o calificare profesională (o meserie atestată prin document oficial). Fiecare absolvent va primi un stimulent în valoare de 1.800 de lei în patru tranșe.

Actele necesare pentru înscriere sunt:
– foaie matricola de la școala unde a făcut studiile;
– în cazul în care nu se poate obține foaia matricola se va da o declarație pe propria răspundere în care declară câte clase a făcut, unde și cand;
– copie CI;
– copie certificat de căsătorie;
– nr. telefon;
– dosar plic.

Cursurile se vor desfășura într-o locație din comuna Dognecea, iar pentru mai multe detalii doritorii se pot adresa Primăriei.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei