fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

A treia oară e cu noroc; noua organigramă a spitalului din Caransebeș s-a votat

După mai multe tentative de a trece prin Consiliul Municipal Caransebeș noua organigramă de funcționare a Spitalului Municipal, managerul Adrian Dumbravă a reușit zilele trecute să convingă aleșii gugulanilor de necesitatea acesteia.

„Nu diferă foarte mult această organigramă de celelalte pe care le-am prezenta în fața dumneavoastră. În primul rând, e vorba de economii care se fac la bugetul spitalului, dar și de viitoarea ordonanță a Guvernului ce va bloca probabil angajările la stat și e posibil și în sistemul sanitar“ a afirmat în fața aleșilor din Caransebeș Adrian Dumbravă managerul Spitalului Municipal din Caransebeș.

„În 99% din cazuri e vorba de reorganizare de personal, de mutat dintr-un compartiment în altul. Un singur post nou va fi scos la concurs pe secția de Terapie Intensivă. Cele mai multe puncte din organigramă se referă la transformarea de posturi superioare în altele inferioare. De exemplu am scos la concurs un post de medic primar și pentru că nu s-a prezentat nimeni, am coborât la un nivel inferior, respectiv medic specialist. Aceste modificări trebuie operate în organigramă prima dată și abia apoi se pot scoate la concurs. Sau am avut concurs pentru asistent principal de laborator și pentru că nu există personal calificat, am ales să angajăm un asistent medical simplu“ a mai afirmat Adrian Dumbravă.

Managerul unității sanitare din Caransebeș a mai fost nevoit să ofere o serie de răspunsuri consilierilor municipali pentru lămurirea acestora, iar în final, noua organigramă a trecut cu unanimitate de voturi.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei