24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Activitatea parlamentarilor cărășeni, în atenția locuitorilor județului

Activitatea parlamentară nu implică doar votarea unor legi răsunătoare, despre care să știe fiecare dintre români. În plenul celor două camere se discută și se aprobă și legi care par mai neînsemnate, dar reprezintă „un strop de mai bine“ pentru locuitorii acestei țări.

Depre un astfel de proiect, devenit lege, a vorbit și deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian, o decizie ce vine în sprijinul comunităților locale:

„Am adoptat în Parlamentul României un proiect de lege care dă o șansă multor comunități românești, șansă pe care nu o aveau până în momentul de față.

spot_img

În România avem în prezent aproximativ 3000 de școli și grădinițe care au fost abandonate din cauza faptului că populația din respectiva localitate a scăzut, copiii orientându-se către școlile de la orașe, iar aceste clădiri în momentul de față se află în paragină, multe dintre ele reprezentând chiar un pericol pentru locuitori.

Deși clădirea sau terenul putea servi altor necesității ale respectivei localități, acest lucru nu era cu putință deoarece autoritățile locale se loveau mereu de aprobarea Ministerului Educației, care în cele mai multe cazuri nu venea, întrucât acest aviz stătea mereu la mâna unor oameni care, din păcate, nu cunoșteau adevărul și oportunitățile comunităților, luând aceste decizii doar pe baza unor hârtii.

Datorită adoptării acestui proiect, la 3 ani după încheierea activității educaționale în respectiva clădire, primăriile vor putea, fără aprobarea Ministerului Educației, să transforme destinația clădirii, acestea putând fi renovate în urma unei hotărâri de consiliu local, spre exemplu în cabinete medicale, întrucât în multe localități acestea lipsesc și sunt absolut necesare pentru o comunitate, sau orice altceva ce consideră primăriile că ar servi folosului comunității“, a precizat deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus-Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei