23.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Grădinița din Moroasa își deschide porțile! După 14 ani de la începerea lucrărilor!

Lucrările la cea mai mare grădiniță din Reșița au ajuns la final. La aproximativ 14 ani de la momentul în care a început săparea fundației, a avut loc recepția finală a lucrărilor.

Este vorba de un proiect început în anul 2007, pe când la cârma orașului se afla Mihai Stepanescu. După o investiție inițială de aproape 4 milioane de lei, lucrările au fost abandonate în anul 2009 din lipsă de fonduri. După ce a ajuns primar în 2016, Ioan Popa a anunțat că va  căuta o soluție pentru continuarea proiectului lăsat în voia sorții. Doi ani mai târziu, Primăria Reșița reușea să obțină finanțare pe PNDL 2 pentru continuarea lucrărilor la ruina din Moroasa. Lucrări care au ajuns săptămâna aceasta la final.

A avut loc recepția finală a lucrărilor pentru Grădinița din Moroasa.

spot_img

Valoarea proiectului este de 15.000.000 lei, finanțare prin PNDL și de la bugetul local. Au fost finalizate lucrările la clădire și va continua amenajarea exterioară a zonei. De luni, se vor muta în «casă nouă» preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Semenic și cei de la Grădinița cu Program Normal nr. 7. În total, aici vor funcționa 9 grupe de grădiniță și 3 grupe de creșă.

Copiii din această instituție vor beneficia astfel de cele mai bune condiții de învățare, într-un spațiu foarte generos (cu încălzire în pardoseală, locuri de joacă, săli de mese și dormitoare) pe care, cu siguranță, cadrele didactice îl vor personaliza în cel mai scurt timp.

Urmează să accesăm finanțare și pentru dotarea grădiniței cu mobilier și alte echipamente necesare activităților didactice, la fel cum vom face pentru toate instituțiile de învățământ din oraș”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

În zonă, se lucrează și la modernizarea Colegiului Tehnic, autoritățile locale anunțând că după finalizarea celor două investiții, se va interveni pentru reamenajarea întregii zone.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei