5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Trăim într-un stat eșuat?!

 

Să fi avut președintele o problemă gravă de sănătate atunci când a ieșit la ceas de seară să ne spună că „statul a eșuat“? A fost consultat de medicii săi? Este președintele în afara oricărui pericol? De ce sunt nedumerit? Pentru că premierul său, cam în același timp, ne spunea că avem cea mai mare creștere economică, românii sunt fericiți și pandemia este sub control. A avut președintele oarece viziuni, halucinații și reflecții prăpăstioase ca urmare a unei stări precare de sănătate sau chiar așa este și „premierul meu“ are…halucinații din cauză de halucinogene?!

Cert este că doar bocetul prezidențial, transmis live întregii nații de pe Arca Cotroceniului, îi mai lipsea acestui popor care abia își croiește cărare printre salvări și cadavre în saci de plastic. Președintele a ținut să ne toarne plumb în picioare celor care încercăm să răzbim dincolo de coridorul morții și-al disperării. A fost nevoie ca primul om în stat să confirme, ceea ce cei mai mulți dintre noi simțeam, știam, că „statul a eșuat“, pentru ca peste 20 milioane de români să înțeleagă, în sfârșit, că nu ne mai putem aștepta la nimic bun din partea Clasei Politice în frunte cu cel mai puternic om în…statul eșuat, președintele eșuat. Că suntem la voia Domnului!

spot_img

Nu ne spune mai mult, în zgârcenia sa verbală, cel care ne îndemna nu demult să construim împreună ( cu el ), pas cu pas,  România Modernă2! Nu ne spune cine sunt vinovații pentru eșecul generalizat, pentru morții din spitale, pentru lipsa de tratamente corecte împotriva covid, pentru specula de pe piața energiei, pentru hoția instituționalizată și decredibilizarea tuturor instituțiilor statului. Și nu cere prăpăstiosul locatar al Cotroceniului demisia nimănui. Nu cere scoaterea înafara legii a pe-se-de-u-lui, vinovatul  de serviciu !! Singurul personaj care a demisionat din funcție este Ludovic Orban și nu pentru neîmplinirile guwenării sale, ale lui Cîțu și PNL ci pentru că liberalii…în nemernicia lor l-au trădat și nu l-au mai ales în fruntea…meselor liberale (!!)

Sper din tot sufletul ca cei cca șapte milioane de români care au pus cu inconștiență ștampila pe KWJ să se simtă cel puțin pentru o zi la fel ca cel pe care l-au votat, EȘUAȚI. Adică pierduți ! Adică fără nicio șansă ! Doar pentru o zi! Suficient, pentru cei care își vor reveni, să înțeleagă că votul nu înseamnă doar un drept pe care îl folosim cu nonșalanță ci viața însăși. Că de cum și pe cine votăm depindem toți, prezentul și viitorul nostru!

Vom fi în stare să învățăm ceva din tot ce ni s-a întâmplat, ce ni se întâmplă? Că am ajuns, CU ĂȘTIA, să trăim într-un STAT EȘUAT?

Mihai SPRÎNCEANĂ

foto sursa: Q-Magazine

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Noi toți suntem vinovați,am votat în toți anii anteriori numai politicieni corupți in slujba serviciilor.Toti au cumpărat media,vezi Antena 3, România TV,e.t.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei