fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Activități de formare pentru pedagogii cărășeni, la Casa Corpului Didactic

240 de cadre didactice din Caraș-Severin participă, până în iunie, la un program de formare profesională, organizat de Casa Corpului Didactic. Este vorba de programul „Management educațional în context mentoral“, ce vizează profesionalizarea carierei didactice și este implementat din bani eruopeni.

Durata este de 64 de ore, desfășurate online, atât sincron, cât și asincron. La finalizarea acestei perioade, participanții vor beneficia de 16 credite profesionale transferabile.

Cursurile sunt susținute de profesorii metodiști ai Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, membri ai Corpului Național de formatori.

spot_img

Programul răspunde nevoilor personalului didactic din învățământul preuniversitar de a asigura mentorat didactic.

„Obiectivul principal al programului este asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, ca formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice, precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare/formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație, ne-a declarat proaspătul director al Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Ionuț Gârtoi.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei