fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Senatorul Ion Mocioalcă: primăriile pot depune proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a unor centre de zi pentru copii vulnerabili

150 de centre de zi vor fi înființate în România, pentru amenajarea cărora primarii vor avea la dispoziție 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Senatorul social-democrat cărășan, Ioan Mocioalcă, spune că, pentru a obține finanțare, edilii, inclusiv din Caraș-Severin, mai au timp până pe 10 aprilie să depună proiecte, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Înființarea acestor centre este posibilă după apariția legii prevenirii separării copilului de familie, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, votată și de Mocioalcă: „Am votat alături de alți 93 de senatori pentru ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”.

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin precizează că proiectul a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului, la începutul anului.

Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. În plus, înființăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învățător, până la reprezentanți ai societății civile”, subliniază senatorul social-democrat.

Lorena POENARU

5 COMENTARII

 1. Inițial a fost prostia cu centrele de informare turistică. S-au băgat la bani în ele și acum stau închise.
  Urmează alte „finanțări”, marca peeseedee & mocioarcă, prin care se fac lucrări inutile și de mântuială: piste pentru biciclete și centrele de zi.
  Ăsta e modul prin care „senatorul cu expertiză” și alții de teapa lui aleg să investească banii.
  Mai își iau și ei partea, mai își iau și primarii partea și toată lumea e fericită.

 2. ”Înființarea acestor centre este posibilă după apariția legii prevenirii separării copilului de familie …”

  Legea separării judecătoreselor (corupte sau perverse) de coana justițica nu apare?

 3. Oare de ce sunt copiii vulnerabili? O fi din cauză că vă doare la bască de români, care din disperare sunt nevoiți să muncească prin țări străine, lăsând copiii de izbeliște pe mâna bunicilor?
  Ca toți prostovanii, vă gândiți la efecte, nu la cauză. Mai furați și din asta!

  • Copiii sunt vulnerabili pentru că ”se” fac afaceri ”serioase” pe spatele (plasamentului) lor. Uneori și părinții devin vulnerabili, în același ”sistem”, împreună cu copiii.
   Unii văd o ”rezolvare” prin finanțarea (nerambursabilă a) primăriilor, nicidecum nu a copiilor. Chestiune de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei