fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Adeverință care să adeverească că … se adeverește

Copii legalizate, dosare cu șină, actele „cu sute”, adeverințe care să adeverească că se adeverește, declarații pe propria răspundere legalizate și ele (că deh și notarii ar mânca un cozonac, nu?), depuneri de acte online la ghișeul X și tot felul de caraghioslâcuri funcționărești și administrative, menite să pună cetățeanul pe drumuri, să cheltuie bani și timp, să-și facă un car de nervi pentru că o „tăntică“ de la ghișeu nu are chef de lucru.

Cam așa se prezenta până mai ieri situația la ghișeele statului de drept. Pentru un act, o adeverință, o hârtie, ceva, trebuia să faci zeci de drumuri, să stai căciulit pe la diverși neica-nimeni, ajunși mari șefi la un gemuleț, să cheltui bani și mai ales timp pentru acea „adeverință care să adeverească că se…adeverește”. Culmea, umblai pe la ghișeele statului pentru a solicita o hârtie necesară la…un alt ghișeu al statului.

Instituțiile publice nu mai au voie să ceară copii legalizate după anumite documente cetățenilor care se prezintă la ghișee, potrivit unei legi promulgate săptămâna aceasta de președintele Klaus Iohannis.

spot_img

De asemenea, acestea trebuie să le furnizeze oamenilor modele de formulare, în format fizic sau pe propria pagină de internet. În plus, copia electronică a cărții de identitate poate fi trimise pe email, iar instituțiile sunt obligate să o accepte, mai prevede actul normativ.

Dacă va fi sau nu așa… rămâne de văzut; la fel cum rămâne de văzut cu ce se vor ocupa sutele de funcționari (bugetari, cu leafă la… „stat“). Cât de mari în clonț vor fi atunci când chiar vor trebui să-și justifice prezența la lucru. Dar în bunele obiceiuri carpato-danubiano-pontice, cu siguranță vor mai găsi ei o virgulă în LEGE, de care să…se lege, astfel încât să nu renunțe prea ușor la fotoliul comod din biroul călduț.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”Instituțiile publice nu mai au voie să ceară copii legalizate după anumite documente cetățenilor care se prezintă la ghișee, potrivit unei legi promulgate săptămâna aceasta de președintele Klaus Iohannis.”

    Mda, însă judecătoresele și o(ri)ficiile au decis deja că legea asta (nr. 267/2021) NU ESTE APLICABILĂ.
    Igen?

    LINK-URILE NU SUNT PERMISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei