fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Adio…dar rămân cu tine

Circ fără bani (dar pe mulți bani) ieri, pe scena politică a țării. S-a umflat păsatul în ei și a început să dea pe dinafară. Rând pe rând, liderii politici vremelnici ai vremii, au ieșit să ne spună cât bine vor ei să facă națiunii și cum celorlalți nu le pasă.

Mărul discordiei (declarativ cel puțin) este PNDL 3 prin care premierul Cîțu ar fi vrut să cumpere voturile pentru șefia partidului în dauna actualului președinte PNL Orban. USR-PLUS se opune pe motiv că se fură banii și se acordă discreționar primarilor liberali, iar ei nu sunt lăsați să-și ducă proiectele la capăt.

Principala lor nemulțumire, nedeclarată sau mai bine zis spusă cu jumătate de gură, e împotrivirea partenerilor de coaliție la desființarea SIJ și alegerile locale în două tururi care i-ar avantaja. De aici…începe circul: „I s-a umflat capul“; „Toți liberalii sunt niște hoți“; „Ieșim de la Guvernare“ sau „Retragem sprijinul politic pentru premier“.

De partea cealaltă se strâng semnături pentru moțiunea de cenzură: PSD, AUR, USR-PLUS, fiecare cu moțiunea lui. Atâta risipă de energie pentru nimic, de mult nu am mai văzut.

Ideea e că premierul l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, iar decizia se află pe masa președintelui care…..analizează ardelenește, adică…. „de îndată“. Jocurile nu sunt încă făcute, iar principala miză sunt alegerile interne de la liberali, dar și cele din USR-PLUS. Nu știu ce vor câștiga luptătorii, dar de pierdut vor avea cetățenii României, indiferent de soarta acestor lupte interne.

Personal, parcă zăresc printre uluci, bățul vârât de Orban, actualul lider PNL, în ciorba useristo-liberală. E trist că se întâmplă așa. E trist pentru că prețurile au explodat și continuă să crească, pensiile au înghețat și milioane de români sunt în pragul unei ierni cumplite. Dacă va fi și una grea, după cum spun meteorologii….. va fi vai și amar de noi.

Nu ne plângem de milă, ci doar constatăm că avem acea clasă politică pe care am ales-o. Nu știu cum se face, dar de 31 de ani, ori alegem noi greșit, ori ne lăsăm amăgiți de niște politicieni care una promit și alta fac. E trist pentru o țară așa frumoasă, așa bogată și așa de râvnite de hienele care pândesc din tufișuri.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. De rasu plansu dacă usr nu a făcut reforme atunci cine aperi PNL este un fel de PSD galben eu una nu doresc pndl 3 fără o verificare amănunțită cum sunt cheltuiți ne trezim ca moniomul Terova Doman Tarnova sau cine știe ce sat unde media de vârsta este peste 70 de anii au o sala de sport sau un bec cumpărat cu 1800 de euro un wc fain sper ca cei de la reper 24 sa facă Investigați la pas o știre alta nu din auzite de la unu altu județul este măricel sate si cătune avem Investigați si după criticatii bafta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei