5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Brian Filimon: „Când vine vorba de copii, de școală, facem orice sacrificiu ca să creăm condiții decente”

Când vine vorba de copii, de școală,  facem orice sacrificiu ca să creăm condiții decente și ca lucrurile să funcționeze normal”, a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea unui nou an școlar.

Edilul a menționat că s-au făcut și se fac în continuare verificări în unitățile de învățământ din comuna pe care o conduce, „să vedem ce este prioritar pentru ca în momentul în care se începe școala, copiii să beneficieze de condiții decente pentru cursuri.

Școlile din Măureni și Șoșdea au fost reabilitate din punct de vedere termic, anii trecuți, un proiect ok, în care am transformat mai mult partea de exterior. Însă noi încercăm să fim cât mai aproape de această latură a învățământului și cu siguranță partea de educație și cea de sănătate, în orice comunitate, în orice localitate sunt clar esențiale.

spot_img

Am reușit la Șoșdea să construim o grădiniță nouă. Acolo suntem închiși, așa cum se spune, în sensul bun al cuvântului. Școala de la Șoșdea arată bine și noi încercăm să o întreținem în continuare. La Măureni, vorbim despre o școală gimnazială care este veche și încercăm cu tot dinadinsul să mai reparăm, să întreținem.

În ceea ce privește grădinița de la Măureni, am primit recent vești bune de la Compania Națională de Investiții: au spus că a fost semnat proiect de ridicare al unei clădiri noi și că urmează licitația. Eu nu vreau să mă grăbesc cu cuvintele și să vorbesc despre lucrări până nu văd exact că s-a finalizat licitația. Însă, suntem pe drumul cel bun ca și la Măureni să construim o grădiniță nouă, de la zero. Bineînțeles, atunci se va demola grădinița care este acum”.

Administrația locală de la Măureni încearcă să investească și în motivarea copiilor cu rezultate școlare bune. Anul acesta, au fost aprobați în premieră undeva la 18.000 de lei de la bugetul local pentru premierea elevilor din clasele V-VIII.

Încercăm să ne facem o strategie anuală de a motiva tineretul și tot ceea ce ține de o construcție corectă a viitorului în comunitatea noastră. Acești copii merită să fie premiați și cu siguranță gândim o strategie în acest sens și pentru anii viitori. Sperăm că aceste premii sau burse să îi facă să conștientizeze că sunt foarte importante rezultatele școlare bune. Au fost acordate 44 de burse de merit a câte 300 de lei, dintre care patru burse sociale a câte 100 de lei pe lună”, a mai precizat primarul Brian Filimon.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Sigur,la urma faceti o vizita la scoala nr.1 Oravita. Va fi la fel,doar ca la anul. Daca gresesc,imi voi cere scuze la 13.09. Mare grija au primarii pentru copiii(lor?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei