fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Alianța USR-Forța Dreptei salvează Banatul de Munte!?!

De curând am aflat cu cine se va alia pe la anii 2024 și va guverna, bine mersi, USR-ul domnului Plujar, aici în…teatrul viselor frumoase, Banatul de Munte. Domnul Plujar junior, spre a nu fi confundat cu domnul Plujar senior (o personalitate a generației sale și important pilon al activității culturale reșițene), după multe aiureli și fantezii politice anterioare, revine cu picioarele pe pământ și ne spune franc și fără ocolișuri specifice coardelor bătrâne din politica de pe Bârzava, că USR nu va putea guverna singură și va trebui să se alieze cu cineva, dar nici într-un caz cu PSD. Exclus PSD din orice discuție.

Nu ne spune și de ce, dar putem deduce. Domnul Plujar jr nu concepe nici o alianță postelectorală cu PNL, care s-a lepădat de principiile și tradițiile liberale, USR fiind singurul partid liberal, așa cum ne spunea zilele trecute liderul care va salva Carașul, căci mă îndoiesc că va ajunge premier și ne va părăsi curând.

Prin urmare, ne spune tot juniorul userist, singura forță pe care ar agrea-o într-o alianță este partidul nou înființat al menestrelului Ludovic Orban, față de care Plujar jr nu are nicio aversiune. Bănuiesc că USR și-a făcut bine calculele privind procentele lor și ale Forței Dreptei pentru ca cel puțin 4 ani să nu-i deranjeze nimeni. Adică, împreună să adune 50,1% din voturi (cu UDMR cu tot ?!).

spot_img

Prin urmare, dragi cărășeni, pregătiți-vă de o guvernare în devenire, inedită și necompromisă, încă. Nu ne-a spus domnul Plujar jr pe ce scaun de putere se va urca domnia sa în județ și nici ce funcție îi va oferi lui Hadrian Popescu, liderul fondator al Forței Dreptei cărășene. Dar curând vom afla, probabil.

Eu unul le doresc „succesuri” la guvernare amândurora, căci numai Potopul dacă vine o putem duce mai rău ca acum.

Mihai SPRÎNCEANĂ

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei