La spitalul din Oravița a început construirea noului ambulatoriu integrat, o clădire modernă cu parter și etaj ce va include 10 compartimente medicale.
Este vorba despre specializările: dermato-venerice, neurologie, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, chirurgie, ortopedie, ginecologie și balneofiziokinetoterapie.
Proiectul este finanțat prin PNNR, are o valoare de 2,5 milioane de euro și se estimează că va fi gata în cursul anului viitor.
Din cele 10 specializări, trei sunt noi, respectiv cardiologie, neurologie și gastroenterologie, restul specializărilor fiind acoperite de cadrele medicale din spital.
„Pentru acestea trei trebuie să căutăm medici, deja am dat sfoară în țară și sperăm ca să-i găsim până când ambulatoriul va fi gata. Ne ajută și Primăria, care pune la dispoziția noilor medici spații de cazare, dar mai important este că își vor putea face meseria în condiții moderne, cu toată aparatura necesară”, a explicat managerul spitalului din Oravița, Mircea Popescu.
Ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv un computer tomograf (echipamente de peste jumătate de milion de euro, bani prevăzuți în proiect), pentru asigurarea de servicii de înaltă calitate.
Așadar, pe lângă un ambulatoriu nou, este nevoie și de medici noi, la spitalul din Oravița.
Daniela TUDOR
Măi oameni buni, nu vor veni medici din două motive:
1- medicii nu vin când se dă ” sfoară in țară” , că ei sunt educați și nu răspund la sfoară, eventual poate se incearcă să se dea SFARĂ in tară și vedeți atunci , poate vine cineva.
2- primarul din Oravița nu a făcut niște locuințe pentru medici în mijlocul țigăniei ca să îi atragă pe tinerii medici, așa cum au făcut alți primari isteți, deci tinerii medici care ar dori să audă dimineața la cafea exemple de pluriculturalism gen socarăs , popardeau , bardibule, hazmorocar etc și să simtă că trăiesc într-o metropolă cosmopolită nu au această șansă la Oravița, deci vor veni mai degrabă la noi, așa că Reșița – Oravița 1-0.