5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

AMKA – Reșița peste 250 de ani! Spectacol SF în premieră la Teatrul de Vest!

Primul proiect pentru Teatrul de Vest co-finanțat de AFCN, „Reșița 500”, implementat în cadrul proiectului omagial „Reșița 250”, aduce în fața iubitorilor de teatru premiera spectacolului „AMKA”.

Instituția de cultură a lansat în acest context un concurs de dramaturgie cu tema „Reșița 500” – Reșița peste 250 de ani. Dintre cele 6 texte primite de organizatori a fost câștigător cel intitulat „AMKA”, singurul care a răspuns tuturor cerințelor. Primele două texte din concurs: „AMKA” și „Străinii” vor fi publicate într-un volum care va fi lansat a doua zi după premiera spectacolului, marți de la ora 15:00 chiar în incinta Teatrului de Vest.

În cadrul evenimentului de lansare a volumului „Cum vezi viitorul?” va avea loc un alt spectacol, cel de-al doilea text din concurs fiind lecturat de actorii Teatrului de Vest sub coordonarea actriței Camelia Ghinea.

spot_img

Prin proiect am fost obligați să folosim pentru jumătate din distribuție actori freelansers, așa a ajuns să joace actrița Ioana Cojocărescu, care a terminat la Cluj și Sergiu Cornelius, alături de actorii noștri: Rusalina Bona și Robert Danci”, a declarat managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Premieră va avea loc în 15, 16 și 17 noiembrie la Teatrul de Vest Reșița.

Din distribuție fac parte: Robert Danci, Rusalina Bona, Ioana Cojocărescu, Sergiu Cornelius

Scenografie: Dinulescu Radu

Videoproiecții: Sebastian Hamburger

Lighdesign: Lucian Moga

Coloană sonoră: Adrian Mardan

Proiect coordonat de Florin Gabriel Ionescu și Denisse Moise

Info și rezervări : 0771 654 638

Preț bilet: 30 de lei, 15 lei – studenți și pensionari.

Pentru participare, spectatorii trebuie să prezinte la intrare Certificatul Digital Covid (cod QR) eliberat într-una din următoarele situații: au completat schema de vaccinare în urmă cu cel puțin 10 zile; au trecut prin boală (se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare). Copiii sub 12 ani NU trebuie să prezinte certificatul verde. Testele PCR sau antigen nu mai sunt luate în considerare la ora actuală.

Afis spectacol

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei