fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Andrei Plujar: „Victorie pentru pădurile României! Parlamentul European a aprobat inițiativa europarlamentarului USR!”

Parlamentul European a aprobat inițiativa europarlamentarului USR, Vlad Gheorghe și cere un Procuror Verde European, fapt ce devine o premieră în Uniunea Europeană.

Parlamentul European decide că instituirea unui Procuror Verde al UE, care să combată infracțiunile transfrontaliere grave împotriva mediului, precum desfișările ilegale, lupta cu deșeurile și cu poluarea, este o modalitate de punere în aplicare a legislației UE pentru protecția mediului.

Conform UE, Procurorul Verde European ar urma să funcționeze în cadrul Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi.

spot_img

Vlad Gheorghe este autorul amendamentului care înființează Procurorul Verde European”, susține președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar.

Totodată, cu 317 voturi pentru, 248 împotrivă și 20 de abțineri, europarlamentarii au adoptat cel mai dur text din ultimii ani pe subiectul tăierilor ilegale de pădure.

Printre altele, rezoluția menționează corupția și frauda ca „principalii factori determinanți ai exploatării forestiere ilegale” și „invită organele de cercetare penală și autoritățile competente din statele membre să ancheteze, aplicând integral legea, toate cazurile de exploatare forestieră ilegală, precum și transportul, depozitarea, distribuția și vânzarea lemnului ilegal”, mai afirmă președintele USR, Andrei Plujar.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Victoria prostului sau a fraierilor care mai cred astfel de rahaturi. Îl cred pe Plujar 🤞🤞🤞ca pe toți politicienii lui pește prăjit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei