fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

ANPC are președinte…de milioane. 18 milioane de lei amenzi, în 6 luni de zile!

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), reșițeanul nostru Claudiu Dolot, și-a prezentat bilanțul după primele șase luni petrecute în fruntea instituției naționale.

În prima jumătate de an sub comanda lui Dolot, ANPC-ul a aplicat amenzi de peste 18 milioane de lei iar comisarii instituției au avut verde în ceea ce privește oprirea de la comercializarea pe piață a produselor neconforme în valoare de circa 1 milion de euro!

Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) are, în primul rând, rolul de a proteja interesul cetăţenilor, urmat de consilierea operatorilor economici, dar mandatul meu va fi unul îndreptat 100% către consumator. Înţeleg responsabilitatea funcţiei mele şi sunt pregătit să ridic standardul, ca nivelul de satisfacţie al consumatorului să fie acolo unde ne dorim toţi să fie, maxim. Ca să răspund cât mai concret la întrebarea dumneavoastră, în aceste prime ase luni, am consiliat mai bine de 1.000 de operatori economici din toată ţara, în cadrul unei campanii special organizate pentru acest scop, deplasându-ne, practic, în toate colţurile ţării pentru a ne putea întâlni cu ei. De asemenea, am desfăşurat 19 controale tematice la nivel naţional, 42% din acestea fiind axate pe servicii şi produse alimentare, iar 58%, pe cele nealimentare. Au fost verificaţi până acum peste 10.000 de comercianţi, la mai bine de 6.500 dintre aceştia fiind depistate abateri. În urma acestor controale, comisarii noştri au aplicat amenzi contravenţionale de peste 18 milioane de lei. Valoarea produselor neconforme oprite de la comerciaizare s-a cifrat la peste 4,5 miioane de lei”, a declarat Claudiu Dolot, conform Bursa.ro.

Președintele Dolot militează pentru consiliere, prevenție și educație!

Președintele ANPC, Claudiu Dolot și-a reiterat obiectivele pe care și le-a fixat în mandatul de șef al ANPC.

Concret, Dolot își dorește o transformare la nivel instituțional, strategia sa bazându-se mai mult pe consiliere, prevenție, educație, dar și pe măsuri mai dure acolo unde sunt constatate neconformități serioase.

Strategia pe care o doresc aplicată este bazată pe consiliere, prevenţie, educaţie şi măsuri mai dure acolo unde sunt constatate neconformităţi aspre. Paşi mici, dar siguri, nu vreau să devoalez acum toate planurile mele de viitor. Promisiunile si vorbele nu mai au demult impact asupra oamenilor, toţi îşi doresc să vadă acţiune şi lucruri concrete, iar eu sunt mai mult omul faptelor decât al vorbelor. Prefer oricând rezultatele, în detrimentul acţiunilor care nu sunt constructive”, a precizat șeful ANPC.

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei