fbpx
15.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

PSD-PRO-PMP, împreună de azi în Caraș-Severin! Artizanul Mocioalcă a dat semnalul reîntregirii!

 

La sediul PSD Caraş-Severin a fost semnat astăzi de către liderii celor trei formaţiuni politice PSD, PMP și PRO România, Silviu Hurduzeu, Ionuţ Popovici şi Flavius Nedelcea, un protocol de colaborare cu scopul de a face majorităţi în consiliile locale, de a duce aceeaşi politică administrativă în localităţile unde toate cele trei formaţiuni politice au aleşi locali și mai cu seamă, de a readuce o conducere competentă la nivelul administrației județene. Artizanul evenimentului a fost senatorul Ion Mocioalcă iar la momentul semnării protocolului au ținut să fie prezenți primarii Luca Mălăiescu, Remus Rof, Victor Terteleacă, Răzvan Văcărescu, Sergiu Toma, Petru Furdui, Felician Pasere, președinți de organizații din teritoriu și alți reprezentanți politici.

Să nu uităm că în mandatul 2016 – 2020, aceeași echipă avându-l la timonă pe președintele Hurduzeu, secondat de vicepreședinții Popovici și Nedelcea, a condus destinele județului din Banatul de Munte, actualul deputat social democrat de Caraș-Severin declarându-ne:

spot_img

Preocupările actualei administrații sunt extrem de diverse, dar în niciun caz nu sunt preocupări spre binele cetățenilor. Nu interesează pe nimeni cearta președintelui cu fostul șofer, cu salariații Consiliului Județean sau ai DDJ sau cearta președintelui cu presa. Cetățenii județului Caraș Severin au alte așteptări iar noi, împreună, astăzi ne dorim ca prin acest protocol de colaborare să venim în întâmpinarea acestor solicitări și acestor dorințe ale cărășenilor.

Chiar dacă astăzi nu avem o majoritate în cadrul Consiliului Județean și nimeni nu ne va putea acuza de ceea ce nu vor reuși să realizeze cei care sunt majoritari în acest mandat, totuși noi vom face opoziție la tot ceea ce se va întâmpla defectuos la nivelul Consiliului Județean. Faptul că actualul președinte al CJ a devenit un clovn politic, nu mă deranjează, e treaba dânsului, dar ceea ce mă deranjează este că instituția are de suferit. Nu îmi imaginam niciodată că într-o ședință de Consiliu Județean un președinte poate să îl facă prost pe un consilier județean și să îi atace mama acestuia. Desigur, Rareș Bogdan ne-ar spune că în trecut cu toții am făcut astfel de lucruri în tinerețe, dar eu cred că așa ceva poate am făcut pe la vârsta de 5 ani“, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, cel care a recunoscut că există în continuare disensiuni în teritoriu la nivelul noului protocol de colaborare, orgolii care nu s-au stins la distanța mai multor luni scurse  de la organizarea alegerilor locale.

A urmat semnarea protocolului de către liderii celor trei formațiuni.

Ionuț M. Popovici: „CJ Caraș-Severin e năpădit de o formă de cancer, dar din fericire pentru pacient, forma e încă tratabilă!

Mult mai vehement s-a dovedit a fi în discursul său, Ionuț Mihai Popovici, liderul mișcării populare din Caraș-Severin. „Nu putem sta nepăsători la acest tăvălug care dărâmă tot ceea ce înseamnă administrație la nivel județean și național și care trebuie oprit urgent. S-au depășit limitele bunului simț, limitele politice și ce este cel mai grav, limita legală. Colegii noștri, aleși locali sunt hăituiți, le sunt măcelărite bugetele, prietenii și tot ceea ce are legătură cu numele de Ionuț Mihai Popovici și PMP. Au de suferit și familiile noastre și veți înțelege, la un moment dat, de ce spun aceste lucruri. Am avut o grea moștenire în 2016, cu conturile blocate și n-am ieșit în presă să ne plângem de greaua moștenire; am tăcut din gură și am căutat soluții pentru ieșirea din impas.

Astăzi, din păcate, amatorismul care predomină în Consiliul Județean își spune cuvântul: nu avem, nu putem, nu știm, vom vedea, poate. Se lucrează astăzi pe câteva drumuri județene. Sunt proiecte scrise de administrația Hurduzeu, Popovici și Nedelcea. Așa cum sunt cele de reabilitare ale celor trei staționare al spitalului județean, iar cele peste 11 milioane de euro au fost aruncate la coșul de gunoi, iar președintele de astăzi va rămâne în istoria neagră a politicii tocmai pentru că a făcut acest demers, motivând că se va face un spital județean nou. Să dea Dumnezeu să fie așa, deși eu nu cred. Această formă de cancer, încă mai poate fi tratată. Există toate premisele să facem prin acest protocol o opoziție constructivă, pentru cărășeni, nu împotriva lor. De la o ședință la alta se schimbă logica, pe termen scurt și mediu; nu există niciun proiect sănătos din partea actualei conduceri a județului și nici din partea actualei guvernări toxice, PNL USR PLUS UDMR.

Administrație pentru oamenii din Caraș-Severin, spune Flavius Nedelcea

Președintele organizației PRO România Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, a dorit să își exprime întreaga susținere a PRO România în sprijinul noii alianțe oficializate astăzi: „Avem un număr de 7 primari și 13 viceprimari și vreai să îi asigur pe colegii noștri de toată colaborarea la nivelul celor 92 de consilieri din județ. Legat de elefantul care a spus că va intra în sufrageria cu cristaluri a PSD-ului, observ că același elefant a intrat în sufrageria județului și distruge tot. Cred că vom colabora bine, deoarece am dovedit în cei 4 ani la Consiliul Județean că ne-am făcut treaba unul lângă celălalt. La noi pe coridoare nu ați văzut să vină nici DNA-ul, nici DIICOT-ul. Pentru că am tratat cu multă seriozitate activitatea pentru județul Caraș-Severin. Ce se întâmplă acum, dacă vă uitați pe ordinea de zi a CJ-ului, cu o hotărâre din noiembrie care a fost introdusă de 6 ori până acum, dorind să amâne darea afară a angajaților CJ, pe care îi consideră hoți, că au furat, ceea ce nu este real. Să dea Dumnezeu să avem succes în ceea ce ne dorim să facem“.

Și pentru că nou născuta alianță trebuia să aibă un „naș“, acesta nu putea fi decât… senatorul Ion Mocioalcă!

La baza acestui proiect, cunoscut de multă vreme, dar oficializat abia astăzi, stă unul din cei mai longevivi și experimentați politicieni pe care  i-a dat județul la vârf. Este vorba de Ion Mocioalcă, astăzi senator, cel care a explicat că protocolul semnat astăzi nu reprezintă o acțiune politică de vacanță. „Această acțiunea n-a izvorât din teama că trece vacanța și nu bifăm o acțiune politică. Teama noastră este că actuala conducere a județului va distruge iremediabil acest județ. Și vinovați sunt deopotrivă nu numai cei care conduc județul, ci și conducerea actuală a PNL-ului“, a ținut să-i transmită Mocioalcă concitadinului și colegului de cameră din Parlamentul României, Marcel Vela.

Este o greșeală impardonabilă și de neiertat a domnilor Nelu Popa și Marcel Vela că l-au adus pe Dunca în fruntea județului. De aceea, eu cred că astăzi este momentul să tragem un semnal de alarmă și să-i responsabilizăm să facă cum știu domniile lor să scape județul de actualul președinte al Consiliului Județean. De altfel, acest protocol semnat de cei trei președinți a avut rădăcini adânci în istoria noastră politică în colaborarea foarte bună pe care președintele Silviu Hurduzeu a avut-o cu cei doi lideri PMP și Pro România, atât politici, cât și administrativ. Și în niciun caz la baza colaborării dintre cei trei nu stau banii, pe care i-ar fi primit de la PSD sau de la alții cei doi vicepreședinți și pe care îi invoca Dunca. Flavius Nedelcea și Ionuț Mihai Popovici sunt oameni onești, responsabili și au condus bine partidele lor și în alegeri, împreună cu PSD au obținut circa 450 de consilieri din cei 800 pe care îi are județul“.

Probleme cu implementarea protocolului în județ? Mocioalcă recunoaște că acestea vor exista!

Mocioalcă recunoaște că nu va fi ușor de aplicat acest protocol. „Revine o sarcină grea pentru cei care vor conduce această alianță. Scopul protocolului de astăzi este să stopeze abuzurile și proasta guvernare a județului, dar cel mai important este să readucem o conducere competentă în fruntea Consiliului Județean, pentru că altfel vom ajunge ca și județ din nou acolo unde am mai fost, între locurile 35 și 40 la nivel național.

Am fost alături de ei în această inițiativă și voi fi în continuare alături de ei cu toată priceperea, experiența și relațiile personale pe care mi le-am făcut în fiecare localitate în toți acești ani de când sunt în politică“, a punctat senatorul Ion Mocioalcă, artizanul Alianței PSD – PRO România – PMP.

Vom urmări în alegerile din 2024 dacă noua alianță oficializată astăzi reprezintă alternativa la ceea ce înseamnă astăzi administrația liberală propusă de Romeo Dunca – Ovidiu Rădoi și Marius Isac.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei