fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Nereguli constatate de corpul de control Romsilva la direcția lui Tabugan

Corpul de Control al Romsilva a întocmit un raport în urma controlului care a vizat activitatea Direcției Silvice Caraș-Severin condusă în prezent de Ion Tabugan.

Raportul relevă modul defectuos în care sunt administrate pădurile din Caraș-Severin, cu nerespectarea legii, tunuri financiare și distrugerea mediului înconjurător. Printre neregulile constatate se numără: folosirea fără drept a ciocanului silvic, partizi fără procese verbale de inventariere, rezilieri de contracte fără pierderea garanției în dauna bugetului Romsilva, parchete fără aviz de reprimire prin SUMAL.

Andrei Plujar, președintele USR PLUS Caraș-Severin și subprefect al județului a declarat referitor la abaterile constatate:

“Avem raportul de control Romsilva care ne arată în detaliu modul în care se fură lemn din pădurile noastre. Nu se poate așa ceva, sunt și tunuri de 100.000 euro într-un singur ocol silvic. Sute de cioate de care nimeni nu a știut și nimeni nu a auzit până la acest control au fost acoperite cu frunze, ramuri, sute de arbori seculari au fost tăiați și ascunși în acte oficiale și pe teren. Expresia „jaf ca în codru” caracterizează ceea ce se întâmplă sub conducerea lui Ion Tabugan la Direcția Silvică Caraș-Severin.

Soluția de urgență este începerea anchetei penale și demiterea lui Ion Tabugan din poziția de director al Direcției Silvice Caraș-Severin. De asemenea, solicit un control similar al Romsilva și în celelalte Ocoale Silvice din subordinea Direcției Silvice Caraș-Severin pentru a se constata dimensiunea generală a jafului, având în vedere că suprafața verificată de corpul de control este restrânsă.

Nu mai este loc de lipsă de reacție la furtul care se întâmplă sub ochii noștri, cu resursele noastre, cu moștenirea copiilor noștri. Nu mai putem asista impasibili la sutele de mașini cu lemne care defilează prin județ zi de zi cu lemne din pădurile noastre“ – a mai afirmat subprefectul județului Caraș-Severin Andrei Plujar, președintele organizației județene a USR PLUS.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei