fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Apel la 119! Numărul de urgențe pentru copiii abuzați, neglijați sau exploatați!

 

Numărul 119 este ACTIV, find destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare copilului si este parte integranta din Programul Național de Suport al Guvernului pentru copii, în contextul pandemiei de Covid 19 – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, adoptat prin OUG. Nr. 105/2021.

La acest număr pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore. Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol“, după cum ne-a declarat Elena Amzoi, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Numărul 119 beneficiază de o infrastructură complexă de intervenție specializată și suport pentru copii, în timp real: în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin au fost desemnați 5 angajați ca și operatori call-center 24/24 de ore, care preiau apelurile.

Operatorii call-center utilizează o platformă digitală integrată, interconectată cu numărul 112. Fiecare apel este monitorizat, gestionat în baza unor proceduri clare si niciun caz nu poate fi închis fără soluționare.

De asemenea, există o echipă mobilă de intervenție specializată la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin formată din specialiști în protecția copilului, care intervin in timp real 24/24 ore, în situațiile de risc imediat la adresa vieții copilului, numărul 119 este interconectat cu numărul unic de urgență 112, care preia cazurile în regim special, în situațiile în care copiii necesită doar suport psiho-emoțional, sunt transferați telefonic către un psiholog desemnat la nivelul Direcției Generale de Asistenta Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Cu alte cuvinte, o inițiativă benefică prin apelarea unui număr de telefon care poate salva viețile copiilor aflați în situații din cele mai nebănuite.

Nu uitați, din grijă pentru viața copiilor, apelați 119!

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei