fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Aquacaraș aduce în Caraș-Severin peste un miliard de lei! „Se vor corecta multe din greșelile trecutului”

Anul 2022 se încheie cum nu se poate mai bine pentru compania de apă și canalizare a județului Caraș-Severin: Aquacaraș obține o finanțare de peste un miliard de lei, fonduri europene, pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal din județ.

Aquacaraș SA aduce în Caraș-Severin cel mai mare proiect cu finanțare din fonduri europene – 1.003.485.868,57 lei pentru a moderniza și extinde infrastructura de apă și canal din județ.

Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, de către directorul general Aquacaraș SA, Gheorghe Filipescu, împreună cu Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și ministru Ioan Marcel Boloș”, anunță reprezentanții companiei.

spot_img

De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni din orașele Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, dar și din cinci comune: Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova și Topleț. Aproximativ 6500 de noi gospodării vor fi racordate la rețele de apă potabilă.

Prin finanțare obținută se vor corecta multe din greșelile trecutului, fiind alocate resurse financiare importante pentru modernizarea rețelelor vechi, execuția de noi conducte de aducțiune și sisteme de captare, precum și investiții în stații de tratare și de pompare a apei. Mulțumim Consiliul Județean Caraș-Severin pentru sprijin și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru încredere.

Dar greul de abia acum începe. Ne organizăm deja, marea majoritate a contractelor sunt pe SICAP, unele sunt deja adjudecate. Urmează să îi chemăm pe cei care au câștigat să semneze contractele, pentru a urgenta lucrurile, astfel încât în primăvară șantierele să fie deschise. În municipiul Reșița și în toate UAT-urile”, a precizat pentru Reper 24, directorul general al Aquacaraş, Gheorghe Filipescu.

Citește si:  Aquacaraș aduce peste 170 de milioane de euro în Caraș-Severin! „Greul de abia acum începe”!

Proaspăt întors de la București, unde a semnat contractul de finanțare pentru extinderea infrastructurii de apă și canal din Caraș-Severin, directorul Aquacaraș a închinat un pahar de șampanie cu angajații companiei, cărora le-a mulțumit pentru toată activitatea depusă în anul care se apropie de sfârșit:

 

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

 1. Poate ne spune si noua domnul Filipesco cand va curge apa la Secu si Cuptoare, totusi suntem in secolul XXI si onca ni avem apa..doar ocazional la unii ex Jaro Marsalik

 2. Apă potabilă ?
  Ce livreaza aquacaras pe teavă e apă potabilă ?
  Foarte multi inca isi mai golesc canalizarile si gunoiul menajer pe cursurile de apa, iar ăştia vin si ne zic ca e potabila.
  L-aş invita pe Filipescu să bea el apă potabilă de la aquacaras.

 3. „Prin finanțare obținută se vor corecta multe din greșelile trecutului …”

  Respectiv se vor corecta multe di ”greșelile” prin care nu s-a finanțat toată clientela ”iubitului” partid.
  Restul reprezintă săpături și pământ.
  Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei