5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Atenție, șoferi! La Reșița, vehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate

Consilierii locali reșițeni au aprobat în ședința ordinară ce a avut loc la finalul lunii iulie regulamentul de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului de pe Bârzava.

Regulamentul prevede că Poliţia Locală poate dispune măsura ridicării vehiculelor care staționează neregulamentar pe domeniul public și privat al municipiului Reșița. Ridicarea și transportul în locuri special amenajate a vehiculelor staționate neregulamentar se va efectua de către angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, în prezența reprezentanților Poliției Locale sau ai Poliției Rutiere, în condițiile prevăzute de lege.

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane.

spot_img

Pentru operațiunile de ridicare, transport, depozitare, paza și eliberare a vehiculelor/ autovehiculelor/remorcilor staționate neregulamentar se vor percepe de la utilizatorii sau proprietarii acestora, următoarele taxe:

 1. a) 500 lei, pentru ridicarea și transportul vehiculului/autovehiculului;
 2. b) 100 lei/zi pentru activitatea de depozitare și custodie sub pază;

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deținerea legală a acestuia.

Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

Detalii despre regulamentul adoptat de consilierii locali pot fi găsite de site-ul Primăriei Reșița.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. „… Poliţia Locală poate dispune măsura ridicării vehiculelor care staționează neregulamentar … Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane.”

  Asta depinde de „metrologia” depăşirii celor 5 minute de oprire şi de vizibilitatea poliţistului la … cine cu cine … în vehicul.
  Perverşi, nu?
  Morala: nu lăsaţi câinele sau copilul în vehicul când opriţi la cumpărături (>5 minute) şi nu dormiţi în rulote. Este staţionare!
  Îşi vor „justifica” abuzurile prin eventuale „regretabile erori materiale” … pentru tăiţelu’ &.

 2. Nu le parcam la Valiug la ponton ? Jegu asta de primar cu toate inițiativele și minciunile lui de cacat , chiar l.am stimat candva. Acum se crede faraon și zicea odată ca nu i se ridica puterea la acoperiș. Cum poți zice bai carnatule , cum numești tu toată lumea înafara de tine , ca ridici mașini de pe drum când nu ai amenajat mai nimic , decât 3-4 % ? Zi ba carnatule ? La ponton când e Full ridica cineva mașini? Ba carnatule ? Sau ai propus sa ridice cineva mașini? Ba carnatule ? Când te.ai plimbat ultima data între blocuri carnatule ? Ca parcările se tot plătesc, chiar dinaintea mandatului tău. Carnatule ! Chiar ești nerușinat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei