20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Atenție șoferi! Vacile își continuă păscutul pe șoseaua DN 57B, în zona Cascadei Bigăr!

Situația din zona cascadei Bigăr nu s-a schimbat, în ciuda semnalelor de alarmă pe care le-am tras. Vorbim aici de vacile de pe drumul Anina – Bozovici, din imediata apropiere a obiectivului turistic de la Bigăr.

Mai mult, după hărțuirea și amenințările telefonice ale familiei Harzaparu cu procese în instanță, familie care deține bovinele, am mai primit și un drept la replică din partea poliției cărășene, ca să îmi bag odată mințile în cap, de impertinent ce sunt, dar cel mai grav rămâne faptul că pe fond lucrurile nu s-au schimbat câtuși de puțin.

Prin urmare, ne facem datoria jurnalistică și atragem încă odată atenția șoferilor care tranzitează zona, în urma numeroaselor sesizări ale turiștilor și cetățenilor domiciliați în zonă, privind accesul și staționarea ilegală a vacilor familiei Harzaparu pe Drumul Național 57B.

spot_img

Vă puteți trezi după un viraj cu vaca pe capotă, puteți suferi daune sau aceste animale pot avea de suferit ca urmare a faptului că sunt lăsate nesupravegheate. Am încercat să contactăm Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Caraș-Severin pentru a primi lămuriri legate de regimul vacilor din zona Bigăr. Momentan suntem în stand by cu răspunsul. Totuși, sperăm că nu vom fi lămuriți de DSV la Sfântu Așteaptă…

Într-un comunicat oferit de IPJ Caraș-Severin, polițiștii care au efectuat un control pe linia verificării microcipurilor la cabalinele de la Bocșa „reamintesc proprietarilor și deținătorilor de animale obligația de a respecta prevederile legale stabilite prin OUG nr. 23 din 2010 privind identificarea și înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor.

De asemenea, atragem atenția asupra obligației deținătorilor și proprietarilor de animale de nu le lăsa nesupravegheate sau în libertate, pe drumurile publice sau pe terenurile agricole, acestea putând prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, caz în care vor fi aplicate măsuri contravenționale sau penale, după caz.

Acțiunile pe linia respectării legislației privind deținerea și înregistrarea animalelor continuă și în perioada următoare, iar în situația  în care se constată abateri de la normele legale, polițiștii aplică măsurile prevăzute de lege“, se arată în comunicatul elaborat de Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Stimați proprietari de bovine lăsate de izbeliște pe drumul național DN 57B, considerați că legea merită respectată și de către domniile voastre sau legea e pentru proști și poate fi interpretată ori driblată?

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. „Stimați proprietari de bovine lăsate de izbeliște pe drumul național DN 57B …”

    Eh … dacă drumul nu a fost ridicat la rang de autostradă nu pot fi asigurate garduri laterale de protecţie din lipsa proiectelor şi a surselor de finanţare pentru „investiţii” (amortizări, etc.).
    Rămâne ca poliţia şi/sau proprietarii să acţioneze cu măsuri împotriva vacilor, bursucilor, mistreţilor, căprioarelor şi iepurilor.

  2. Ia să le fie tăiați banii de la proiect sau să îi restituie înapoi că nu au grijă de animale. Așa ei își permit să plătească amenzi de două sau trei ori pe lună în timp ce iau zeci de mii de lei pe proiecte europene și nu dau nimic inapoi. Asta e… . Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul… dăm bani la toți toții…

    • Si credeti ca pozele acelea sunt fictiune sau realitate? se vede clar ca vacile sunt la Bigar, chiar eu am fotografiat cateva dintre ele fix la Paralela 45 pentru ca era sa le iau pe capota si din ce stiu, inca vad bine… deci vacile sunt la Bigar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei