fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Avram Iancu, învins de furtuna de pe Balaton

Intrat în Cartea Recordurilor cu mai multe reușite, bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu a vrut să-și depășească propriile limite și să stabilească un nou record mondial de anduranță: 72 de ore de înot continuu.

Evenimentul trebuia să se desfășoare în apele lacului Balaton din Ungaria la sfârșitul săptămânii. Din păcate, vremea rea și valurile mari l-au determinat să abandoneze, dar doar pentru moment, ideea de a stabili un nou record mondial:

18 iulie, o zi mult așteptată, o zi pentru care s-a muncit mult, o zi pentru care nopțile au devenit zile de antrenament, o zi in care se putea scrie din nou istorie, dar nu a fost așa. Natura ne-a demonstrat încă odată că poate nu facem așa mult pentru ea, pentru frumusețea, aerul și liniștea pe care ne-o oferă, noi am înțeles și cu siguranță ce-l de sus ne v-a mai da o șansă“.

„Dar după toate cele să vedem și partea frumoasă a lucrurilor, cu siguranță nu vom uita clipele frumoase petrecute împreună, momentele când se făceau strategi, bucuria startului și mai presus de toate prieteniile care sau legat“ a scris pe pagina sa de socializare românul Avram Iancu.

În urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost prezent și în Caraș-Severin unde a străbătut înot lacul de acumulare de la Văliug și a lăudat frumusețea deosebită a acestei zone din Banatul Montan. În exclusivitate pentru Reper24, Avram Iancu a declarat atunci:

Nici nu am apucat să-mi intru în deplinătatea exercițiului că s-a terminat lacul repede, dar cât timp am înotat m-am bucurat enorm de frumusețile acestui loc din Banatul Montan, excelent lac Văliug. Nu am fost niciodată aici și m-am bucurat nespus că am reușit să vizitez și acest loc minunat al țării noastre. Au fost 2 de Km din coada barajului până la ultimul ponton pe dreapta, 48 de minute de plăcere pură și pot să vă spun că a fost minunat“.

Avram Iancu nu a renunțat la încercarea sa de a stabili un nou record de anduranță, acela de a înota 72 de ore în continuu, depășind astfel cu câteva ore actualul record mondial care este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Iar eu Vlad Dracul am stabilit un nou record mondial de anduranță: am intrat atât de mult în femeie că nu mai puteam ieși de acolo, am rămas blocat în ea săptămâni întregi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei