5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Cicleni – un cătun uitat de vreme dar nu și de primarul din Turnu Ruieni Cosmin Belci

Cu o atestare documentară de aproape 500 se ani, satul Cicleni din Caraș-Severin, aparținând de comuna Turnu Ruieni, este situat la poalele Muntelui Țarcu, pe drumul comunal ce leagă Var de Zervești.

Nu a fost niciodată o comunitate mare; poate pe la 1858 cand sunt consemnati aproximativ 140 de locuitori. Acum, satul Cicleni abia daca numără 30 de suflete și nu e de mirare că nu prezintă interes pentru autoritățile locale trecute de-a lungul timpului pe la conducerea primăriei din Turnu Ruieni.

Singura cale rutieră de acces spre acest tărâm uitat de lume și de autorități a fost un drum comunal, afectat și acesta de inundații. Noul edil al comunei, Cosmin Belci a decis în această vară, în acord cu consilierii locali să investească în reabilitarea acestui drum:

spot_img

„Ca urmare a inundațiilor de anul trecut, am hotărât să începem lucrările pe porțiunea de la drumul comunal care leagă satele Cicleni și Dalci, care aparține de Turnu Ruieni. Se va împrăștia pietriș pe porțiunea calamitată și vor fi săpate și amenajate rigole“.

„Astfel de lucrări vor fi efectuate și în alte sate ale comunei, ele făcând parte dintr-un proiect mai amplu, ce se referă la drumurile afectate de inundații”, ne-a declarat edilul  comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei