A doua ediție a Retro Route își deschide astăzi porțile și expune spre încântarea cunoscătorilor bijuterii unice pe patru roți menite să trezească nostalgia vremurilor apuse.
Fie că le vedem pe stradă, la o paradă sau parcate în diferite expoziţii, maşinile de epocă ne atrag privirile, iar fotografiile cu acestea fac deliciul reţelelor sociale. Ca un detaliu, cei care vor să aducă la viață o mașină retro și să intre într-o comunitate de oameni super pasionați, vor descoperi că pe lângă detaliile tehnice ale mașinilor, întotdeauna intervine și povestea oamenilor care le-au salvat, le-au restaurat și le-au întreținut de atâta timp.
Pasionații de mașini din județ și cei care vor să admire astfel de pietre prețioase retro pe patru roți, au acum ocazia, aceștia sunt așteptați sâmbătă 2 septembrie începând cu ora 14.00 în centrul localității Carașova unde Retromobil Caraș-Severin împreună cu Consiliul Local Reșița și în parteneriat cu Comunitatea Croaților din România organizează un eveniment unic unde vor fi prezentate câteva vehicule istorice.
Manifestarea de clasă marchează anul acesta cea de a doua ediție, organizatorii sperând într-o continuitatea a unor astfel de evenimente de „colecție”.
Patrimoniul de vehicule istorice al României numără în prezent cca. 10.900 de autovehicule înmatriculate care au fost atestate ca vehicule istorice de către Retromobil Club România – asociația națională a proprietarilor și restauratorilor de vehicule istorice și autoritatea națională F.I.V.A. cu atribuții legale în eliberarea atestatului de vehicul istoric.
Lorena POENARU
Toată stima pentru restauratori! Rușine guvernului (cu „g” mic) pentru intenția (poate, în momentul ăsta, devenită „faptă”) de eliminare a minusculelor facilități pentru restauratori!
La mașini va pricepeți mai puțin la a organiza o clasă de grădiniță cu program prelungit!