fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Peste 2.000 de locuitori din Constantin Daicoviciu au acces la apă potabilă de la rețea

În prezența mai multor oficialități locale și județene, a senatorului PSD Ion Mocioalcă și a deputatului Silviu Hurduzeu, la Constantin Daicoviciu a fost inaugurată oficial, ieri, una dintre stațiile de tratare a apei din Mâtnicul Mare.

„Este vorba despre inaugurarea investiției finanțate prin PNDL 2 în valoare de 1 milion de euro. Avem o rețea de distribuție a apei în toate cele 4 localități componente ale comunei: Căvăran, Maciova, Peștere și Mâtnicu Mare, în lungime totală de peste 25 de km și două stații de tratare a apei din Mâtnicu Mare și Peștere“, a afirmat primarul comunei, Daniel Boambeș.

„Vreau să mulțumesc frumos întregii echipe PSD pentru sprijinul în obținerea acestei finanțări. Ea a fost obținută în 2017 în perioadă guvernării lui Sorin Grindeanu. În urma licitațiilor de achiziții publice s-au început efectiv lucrările în 2019 și s-au finalizat anul acesta“, a mai declarat edilul Daniel Boambeș.

În paralel, în comuna Constantin Daicoviciu se derulează și lucrările de introducerea rețelei de canalizare. În prezent se lucrează la stațiile de epurare și la cele de pompare.

„Rețeaua de canalizare va fi disponibilă tot în cele 4 localități, cu o finanțare de peste 2,5 milioane de euro asigurată prin PNDL2 și cuprinde 32 de km de rețea de canalizare și de refulare. Sunt 14 stații de pompare din cauza diferențelor de nivel topografic“, a mai precizat edilul Daniel Boambeș. Lucrările sunt într-un stadiu avansat de execuție și vor fi încheiate în scurt timp.

Dan AGACHE

5 COMENTARII

  1. ce foto penibila pentru secolul XXI…”altii”cuceresc spatiul cosmic,exploreaza dincolo de calea lactee si noi ne bucuram ca statele subdezvoltate ca au acces la apa potabila…

  2. Lingaii de serviciu la datorie: rotofeiul, popoviciu si hurduzau …

    Dar tot AUR fura startul la campania electorala, nu ?

    Asteptam si buletinele de analiza a apei care ajunge la robinetele locuitorilor.

  3. Panglica aia era suficient de lunga sa o taie toți? S-au înghesuit acolo o grămadă de oameni care nu au nici o treaba în fisa postului cu lucrarea în sine.

  4. „Este vorba despre inaugurarea investiției finanțate prin PNDL 2 în valoare de 1 milion de euro…”

    Iaca, cât o juma’ de tramvai, nici măcar bidirecțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei