fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

„Blocul fetelor” va fi modernizat! Investiția ajunge la 6,2 milioane de lei!

Primăria Reșița a obținut o finanțare prin ADR Vest pentru reabilitarea clădirii cunoscute sub numele de „Blocul Fetelor” care va fi transformat într-un spațiu socio-cultural modern.

Clădirea în suprafață de peste 2.800 mp, împărțiți pe patru niveluri, va fi complet transformată până la finalul anului viitor, alături de spațiul verde din jur, în urma unei investiții de 6,2 milioane de lei, dintre care peste 6 milioane sunt fonduri nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat la începutul acestei săptămâni de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Municipiului Reșița.

Potrivit reprezentanților ADR Vest, la viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere (design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măști tradiționale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie), se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie.

În plus, centrul va beneficia de o sală multifuncțională, pentru vizionarea de filme/documentare, de o bibliotecă, în jurul căreia se va forma un club de lectură; dar și de o zonă pentru sport, unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masa, biliard, fussball, air hochei și șah.

Viitorul centru va găzdui seminarii pe diferite teme (sănătate, mediu, reciclare etc.), activități de voluntariat, campanii de strângere de fonduri, jocuri de societate organizate pe grupe de vârste pentru copii și adulți și va avea propriul atelier de reparații de biciclete cu titlu gratuit.

Peste 300 de persoane vor beneficia în mod direct de investiție, în timp ce beneficiari indirecți vor fi aproape 8.000 de locuitori ai zonei Luncă, susțin reprezentanții ADR Vest.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei