fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Va fi sau nu spital modular la Caransebeș?

Proiectul Spitalului modular din Caransebeș nu este nou, dar nici prea vechi pentru a uita gugulanii de el. Cu toate acestea, demararea lucrărilor la această nouă unitate sanitară (ce va fi amplastă în curtea actualului Spital Municipal) întârzie.

Motivul acestor întârzieri este scumpirea materialelor și suma neactualizatî a devizului de lucrări, undeva peste 14 milioane de lei. Scos la licitație, proiectul nu a trezit interesul constructorilor, tocmai din acest motiv, sumele foarte mici alocate, comparativ cu explozia prețurilor la materialele de construcții.

„Am fost nevoiți să recalculăm valoarea devizului de lucrări, bazat și pe ordonanța 64 a Guvernului României și am venit cu această propunere de majorare în ultima ședință de Consiliu Local, astfel încât să putem să avem cel puțin un ofertant la următoarea licitație“ a declarat Florin Bogdea, city managerul municipiului Caransebeș.

spot_img

Este vorba doar de construcția noii unități sanitare, pentru că dotarea cu aparatură a spitalului modular face parte dintr-un alt proiect a cărui licitație este în desfășurare și se așteaptă doar anunțarea câștigătorului.

„Creșterea valorii de execuție a spitalului modular este de 25 – 26% conform ordonanței 64 și este posibil ca o sumă mică să fie suportată și de primărie, dar marea parte a sumei va fi obținută prin fonduri europene“ a mai precizat Florin Bogdea.

Acesta a făcut referire și la un alt proiect ce trebuie implementat la Spitalul Municipal Caransebeș, cel de înlocuire a rețelelor de fluide medicale: „Acolo s-a fîcut licitația, avem un câștigător, am verificat toate documentele necesare și ieri (5 iulie) a fost semnat contractul și l-am atribuit firmei spre execuție“.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei