14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Bocșa, la aniversarea a 60 de ani de când a devenit oraș

Festivalul de film ce se desfășoară în această săptămână în Bocșa reprezintă doar o parte a manifestărilor culturale organizate de administrația locală la aniversarea a 60 de ani de la înființarea orașului Bocșa. Edilul Mirel Patriciu Pascu detaliază:

Aseară a fost prezent bocșeanul nostru, regizorul Ion Cărmăzan, inițiatorul acestui festival de film în Banat. Acesta a prezentat în parcul Pescăruș, filmul „Țapinarii“ – medaliat la mai multe festivaluri, dar a vorbit și cinefililor prezenți despre diverse întâmplări din viața sa, trăite alături de alți mari regizori. Mi-a mulțumit și pentru faptul că dorim să revigorăm cultura în acest oraș și ne-a îndemnat să continuăm pe același drum“.

Festivalul de film de la Bocșa va continua și în zilele următoare, iar ultima proiecție se va desfășura duminică seara la ora 20:30 pe insula Paradis. Sfârșitul de săptămână va cuprinde o suită de acțiuni culturale menite să încununeze sărbătoarea celor 60 de ani de la transformarea Bocșei în oraș:

spot_img

„Sâmbătă primim vizitatorii din Bocșa pe insulă și avem pregătite mai multe acțiuni pentru tineri printre care și o discotecă în aer liber și un foc de artificii, pentru că trebuia să se întâmple ceva frumos, de suflet, pentru orașul nostru la această aniversare.

Duminică, tot pe insula Paradis, unde am intervenit cu oamenii de la Serviciul de spații verzi pentru a-i oferi un aer proaspăt, se va desfășura Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți de la bisericile din orașul nostru, iar de la ora 18:00 un spectacol de muzică folk, urmat de ultima proiecție a unui film românesc din cadrul acestui festival maraton“, a concluzionat primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei