15.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Primarul Popa, mai aproape de a-și atinge unul dintre obiective

Primarul Ioan Popa a mai bifat o realizare la capitalul infrastructură școlară. Lucrările de modernizare a Colegiului Național Mircea Eliade au ajuns la final, edilul fiind astfel mai aproape cu un pas de a-și atinge unul din obiective, acela de a transforma Reșița în orașul cu cea mai modernă infrastructură de învățământ din regiune.

Valoarea totală a investiției este 2.024.421,88 lei și include reabilitarea termică a fațadelor, înlocuirea geamurilor și a tâmplăriei, montarea unui sistem de alarmare la incendii și modernizarea instalațiilor electrice și de iluminat pentru corpul A al acestei unități de învățământ, precum și instalarea panourilor fotovoltaice pentru reducerea consumului de curent electric.

Prin alte finanțări se vor achiziționa și echipamente IT și alte dotări tehnice de ultimă generație”, a precizat Ioan Popa, după recepția lucrărilor derulate la Colegiul Național Mircea Eliade.

spot_img

Lucrările continuă la alte unități de învățământ din județ, mai multe șantiere fiind deschide în acest moment în Reșița, constructorii fiind verificați periodic, conform declarațiilor edilului reșițean.

De menționat că în luna mai acestui an, Ioan Popa a anunțat și că Primăria Reșița a reușit să obțină o finanțare de 15 milioane de lei pentru dotarea școlilor din municipiu cu echipamente IT. Proiect a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate Obiectiv Specific OS 2.4 – Creșterea gradului de utilizare a Internetului Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei