fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Borșul, la originea războiului Ruso-Ucrainean?

Desigur, titlul pare desprins din filmele cu proști. Care om sănătos la cap ar accepta o asemenea idee, venită de nicăieri? Cum să fie borșul la originea unui conflict ce riscă să devină mondial? Probabil cineva a avut un vis urât noaptea și s-a trezit dimineața vorbind prostii, pentru că nu pot să cataloghez altfel o astfel de informație.

Atâta doar că ea, afirmația, vine din gura purtătorului de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cea care a făcut o declarație bizară la o conferință de presă. Ea a spus că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului, un fel de mâncare tradițional în regiune, scrie deschide.md.

Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei. În declarația sa, Zaharova îi acuză pe ucraineni de nazism și extremism, susținând că aceștia au interzis „până și cărțile de bucate”.

spot_img

Pentru că nu au vrut să împartă borșul. Trebuia să aparțină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraș, în fiecare țară, fiecare gospodină să-l facă așa cum știe… nu au vrut să facă un compromis. Exact despre asta vorbim, xenofobie, nazism. Extremism în toate formele sale”, a spus Zaharova.

Un asemenea conflict mă gândeam că are conotații teritoriale, ori pentru acapararea estului Ucrainei bogat în hidrocarburi, ori chiar pentru întregirea fostei URSS din dorința lui Putin de a deveni un fel de țar al mileniului 3, nu știu. Dar ca purtător de cuvânt al Ministerului de externe, al unei țări precum Rusia să faci o asatfel de afirmație….e peste puterile mele de înțelegere.

Acuma ori tăntica asta era clar sub influența unei jumătăți de „borș“, ori tărâțele erau expirate. Ori una, ori alta, o astfel de declarație ar însemna pentru ea sfârșitul unei cariere. Și eu mă mai plângeam că pe la noi „unii vor să vorbește cu mine, alții nu vor să vorbește cu mine...“

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”ucrainenii nu au vrut să împartă borșul”

    ”борщ” parcă are sens de ”ciorbă”.
    Sper că nu s-a referit la

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei