fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Bugetul familiei: recomandări pentru familiile din România pentru a face economii lunar

La începutul anului 2024, valoarea salariului mediu net pe plan local era de 5079 Ron. Pentru a-și asigura traiul lunar în condiții decente, o familie din România, compusă din patru membri (doi adulți și doi minori) are nevoie de un venit de minim 9978 Ron.

Pentru optimizarea costurilor și realizarea de economii trebuie ca întreaga familie să se implice activ. Rata de economisire poate ajunge până la 15%-20% lunar, atunci când sunt aplicate diverse strategii. Continuă să citești pentru a afla care sunt cele mai eficiente variante de economisire pentru o familie din România. Aici vom vorbi despre planificarea sesiunilor de cumpărături și a zilelor de naștere, refolosirea hainelor, economisirea pe hobby-uri, cum ar fi jocurile de noroc online cu ajutorul diferitelor bonusuri noi fără depunere.

 

Recomandări pentru întreaga familie pentru a economisi bani în fiecare lună

Hrana, costurile de întreținere a locuinței, ratele și combustibilul pentru mașină reprezintă cele mai importante cheltuieli lunare pentru bugetul unei familii. Acestora li se adaugă în anumite perioade ale anului costurile legate de achiziționarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și rechizite școlare. Pentru a reuși să economisești în fiecare lună la nivel de familie trebuie să ții cont de:

Diferențierea între cheltuielile necesare și cele care nu sunt necesare – acest lucru înseamnă anularea abonamentelor care nu sunt utilizate, eliminarea cheltuielilor neimportante (masa în oraș, ieșiri în oraș și altele), limitarea sesiunilor de cumpărături, etc.

  • Configurarea unui plan săptămânal de cumpărături – în baza acestui plan se vor achiziționa produsele alimentare necesare pregătirii meselor pentru întreaga săptămână.
  • Reutilizarea articolelor de îmbrăcăminte de către copii sau achiziționarea de produse la prețuri reduse ori second hand sau schimbul de articole vestimentare cu alte familii – în cazul obiectelor de îmbrăcăminte pentru copii, acestea se dovedesc de obicei niște cheltuieli inutile pentru că devin inutilizabile într-o perioadă scurtă de timp, datorită ritmului accelerat de creștere a copiilor.
  • Utilizarea cupoanelor și voucherelor de reduceri – în general, în funcție de categoria de produse și de tipul ofertelor, nivelul de economisire poate ajunge până la 60%.
  • Utilizarea site-urilor de comparații prețuri la produse – verificarea prețurilor articolelor care se află pe lista de cumpărături în mai multe magazine pentru a obține cel mai avantajos preț cu ajutorul unui site de comparație prețuri ajută la economisire.
  • Copiii trebuie învățați să își gestioneze resursele financiare – banii de buzunar alocați lunar trebuie gestionați în mod eficient de către copii, iar acest lucru este posibil atunci când aceștia sunt responsabilizați financiar.
  • Sărbătorirea zilelor de naștere trebuie să fie cât mai simplă – în locul celebrării cu fast a zilelor de naștere sau onomastice se pot organiza petreceri simple, de tipul „petrecere în pijama cu pizza și prăjituri”.
  • Obiectele utilizate și cele care nu mai sunt utile pot fi vândute – de la căruciorul copiilor și până la pătuțul acestora sau diverse alte articole care nu își mai găsesc utilitatea în locuință, acestea trebuie transformate în bani, ceea ce ajută la economisire.
  • Unele hobby-uri nu necesită cheltuieli bănești și le puteți alege în locul unor activități costisitoare. În același timp, există industrii online care oferă unele „avantaje” gratuite – perioade de probă gratuite în serviciile de streaming, pariuri gratuite în pariuri sportive, rotiri gratuite și bonusuri în jocurile de noroc online, cum ar fi cele descrise pe site-ul https://legalcasino.ro/author/ionpopescu/.
  • Pentru a nu mai plăti diverse sume de bani pentru promovarea anunțurilor de vânzare poți posta anunțurile în diversele comunități de pe rețelele de socializare.

Cât de mulți bani poate economisi o familie din România?

În medie, valoarea sumei economisite per membru de familie ajunge la aproximativ 250 Ron pe lună. O sumă avantajoasă pentru o familie din România, compusă din patru persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei