fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Câinii din padocul de la Lupac, „etalați” în centrul Reșiței!

Padocul pentru câini din municipiul Reșița se apropie de capacitatea maximă. Aproape zilnic, noi patrupede sunt aduse în adăpostul gestionat de Primăria Reșița, iar adopțiile, deși există, sunt departe de o cifră care să aibă impact asupra numărului de animale din padocul de la Lupac. Drept urmare, pentru a da un imbold reșițenilor, autoritățile au decis derularea unor campanii de adopție puțin diferite de tradiționalele anunțuri practicate în prezent.

Capacitatea totală este de 237 de câini, suntem la limita de sus. În ultima perioadă am trecut la capturi pe timp de noapte. Ziua fiind foarte cald și cățeii stau ascunși prin păduri, pe la umbră, pe unde apucă. Dar am descoperit că ies noaptea foarte mult și formează haite. Am început să facem capturi de noapte și avem rezultate. Nici nu știu cum să le spun, rezultate bune, rezultate proaste? Rezultate proaste pentru că găsim câini, rezultate bune că îi prindem. Din păcate, avem și mortalitate. Pentru că mulți dintre cei pe care îi prindem sunt bolnavi. Încercăm să îi tratăm. Reușim să salvăm cam 80% din ei. Mai vin persoane și fac adopții, dar nu atâtea cât ne-am dori”, a precizat Daniel Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

Pentru a crește numărul de adopții, administrația locală a decis derularea unor campanii „altfel”. În locul anunțurilor și pozelor publicate în ziare sau pe site-ul Primăriei, cățelușii vor fi puși față în față cu posibilii viitori stăpâni. Altfel zis, reșițenii vor avea ocazia să intre în contact cu cățelușii de la padoc chiar în centrul Reșiței sau în diverse parcuri de pe raza municipiului.

Am avut o discuție cu dl primar și vom încerca să facem niște campanii de adopție puțin mai altfel. Nu doar să dăm în ziare că facem adopții sau să anunțăm noi pe site-uri. Am achiziționat niște împrejmuiri și vom lua cățeii care arată bine, care au toate tratamentele la zi, toate vaccinurile făcute, sterilizați, microcipați, și vom veni cu ei în centru. Vom veni cu lese, în caz că lumea vrea să îi plimbe, iar dacă cuiva îi place vreun cățel poate să îl ia acasă, dacă nu îi place să îl aducă înapoi. Vom veni cu căței mici, cu căței sănătoși, pentru a nu pune în primejdie sănătatea altora. Vom face campanii acestea atât în centru, cât și în Parcul Tricolorului sau în Parcul Siderurgistului. Probabil că de două ori pe lună vom ieși cu ei, să îi etalăm spre adopție”, a explicat Daniel Călin.

Daniel Călin

Pe de altă parte, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița a reamintit reșițenilor că la padocul de la Lupac este funcțional un cabinet veterinar. Aici sunt tratate, în primul rând, patrupedele din cadrul adăpostului, dar pot veni și cetățeni cu animalele lor de companie.

Oricine dorește să vină la acest cabinet veterinar este binevenit. Costurile sunt mult mai mici decât la cabinetele private pentru că noi nu ne dorim să facem un profit din asta, ne dorim pur și simplu să ajutăm, să facem servicii pentru populație. Bineînțeles, nu poate fi gratuit deoarece trebuie să recuperăm cheltuielile făcute cu diverse materiale”, a mai adăugat Dani Călin.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. ”Ziua fiind foarte cald și cățeii stau ascunși prin păduri, pe la umbră, pe unde apucă. Dar am descoperit că ies noaptea foarte mult și formează haite. Am început să facem capturi de noapte …”

    La căței sau la haitele de copoi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei