14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Căminele din Mociur, predate constructorului! Cum va fi transformată zona?

Peste 7 milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea căminului nr. 2 și demolarea căminului nr. 1 din cartierul Mociur din Reșița. Amplasamentul a fost predat săptămâna aceasta constructorului, informează reprezentanții Primăriei Reșița. Proiectul este derulat pe fonduri europene și face parte din Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate din municipiul Reșița.

Lucrările prevăd 3 obiective majore: reabilitare căminului nr. 2 de locuințe sociale, demolare căminului nr.1 de locuințe sociale şi amenajarea spațiului exterior căminului nr. 2, inclusiv spațiul de sub căminul 1 ce va fi demolat.

În data de 02.11.2021 s-a predat către constructor amplasamentul aferent Căminului nr. 2 în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

spot_img

Odată cu data predării amplasamentului, se va demara execuţia propriu-zisă a lucrărilor de reabilitare a Căminului nr. 2 de locuințe sociale din ZUM Mociur”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Reșița.

În urma propunerii de reabilitare și recompartimentare a spațiului interior, din cele 90 de apartamente existente, vor rămâne și urmează a fi finalizate un număr de 50 de apartamente, având bucătării și băi proprii.

Din cele 50 de apartamente nou propuse, vor fi 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere – tip 1 și tip 2 și 10 apartamente cu 3 camere. De asemenea a fost propusă curățarea și igienizarea subsolului, prin eliminarea apei din subsol, eliminarea gunoaielor, decopertarea pereților subsolului, îndreptarea și zugrăvirea locală. Au fost propuse înlocuirea celor două trape de acces în subsol, cu unele noi, care sa poată fi închise, pentru a limita accesul în subsol.

Subsolul va fi folosit ca subsol tehnic şi va avea rol de distribuție a coloanelor provenite de la centrala termică. De asemenea, în el se vor executa lucrări de structură, printre care: crearea de stâlpi noi din beton, consolidare a elementelor structurale existente, cămășuiri ale fundațiilor existente, cămășuiri ale pereților subsolului.

În cadrul propunerii de amenajare, pe terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, plantări spațiu vegetal, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban, iluminat exterior și lucrări de instalații sanitare exterioare.

La o dată ulterioară se vor realiza şi lucrările de demolare asupra Căminului nr. 1, respectând legislația în vigoare.

Lucrările sunt derulate de asocierea TERMOCONSTRUCT SISTEM AVANTAJ SRL & ICCO FACILITY MANAGEMENT SRL, având ca subcontractant declarat pe AUTOMATIC AQUAPROIECT s.r.l.

Sursa de finanțare: Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DEZVOLTARE LOCALĂ SUB RESPONSABILITATEA COMUNITĂȚIi.

Valoarea totală a lucrărilor contractate (care includ şi demolarea Căminului nr 1 şi amenajarea spaţiului exterior) este de 6.292.175,54 lei la care se adaugă TVA în valoare de 1.195.513,35 lei.

Cum arată zona căminelor, în prezent (poze arhivă)

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei