1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Căminul cultural din Cornereva, inaugurat de primarul Nicolae Novăcescu și deputatul Silviu Hurduzeu!

 

Așteptarea a luat sfârșit iar inaugurarea căminului cultural din comuna Cornereva s-a realizat într-o zi de mare sărbătoare, cu ocazia Hramului bisericii din localitate, al Adormirii Maicii Domnului.

O investiție de 400 de mii de euro, pe fonduri europene pentru care cea mai mare contribuție și implicare a avut-o primarul Nicolae Novăcescu, un edificiu modern, care se prezintă în condiții excelente pentru organizarea oricărui gen de evenimente pentru cetățenii acestei comune.

spot_img
Ce a însemnat modernizarea căminului cultural de la Cornereva?

Întregul proiect a avut în vedere modernizarea totală a sălii mari de festivități, ample lucrări de consolidare a clădirii, acoperișul schimbat în totalitate, turnarea unui planșeu nou, fiind nevoie de respectarea tuturor normelor în vigoare pentru un astfel de obiectiv. Vesela, mesele, scaunele acestui cămin cultural nou, am putea spune, toate sunt noi.

La momentul inaugurării au răspuns invitației lansate atât deputatul Silviu Hurduzeu, președintele organizației PSD Caraș-Severin, cât și Cristian Bejeriță, președintele tinerilor social-democrați – TSD Caraș-Severin.

De altfel, la momentul simbolic al tăierii panglicii, Hurduzeu i-a cedat locul mai tânărului său camarad, cel care împreună cu gazda, primarul Nicolae Novăcescu, a decupat bucata de material tricolor, deschizând de-acum larg porțile acestei clădiri.

Trebuie spus că și platoul din fața căminului rezervat dansatorilor este acoperit, pavat, iluminat cu leduri puternice, cu tribune pentru cei care doresc să urmărească doar din postura de spectatori desfășurarea „ostilităților“, un loc pregătit cu măiestria unor minți luminate pentru rugile și nunțile ce se vor desfășura pe acest platou.

 

De altfel, aceasta a fost și continuarea firească a lucrurilor, formația condusă de marele taragotist al Banatului, Petrică Vița și solista Ramona Vița reușind să scoată la „mișcare“ toți jucătorii de brâu tradițional bănățean, într-o petrecere care nu s-a oprit până târziu spre dimineață.

C-așa-i la negeie în Banat!

Sergiu TABAN

 

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Ataaaat tataa… Au fost „mai marii oaspeti de seama” tovarasul silviu la taiat pamblici. :)))
    In rest, acelasi circ di paine data romanului de la tara pt a-l tine fericit.
    N-avem noi nevoie de gaz, apa, canalizare, asfalt. Nigeeeee si dans in cerc ca la circ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei